Anasayfa > Oyun Haberleri > Rainbow Six: Siege Oyuncu Sayısı 70 Milyona Ulaştı

Rainbow Six: Siege Oyuncu Sayısı 70 Milyona Ulaştı

Ubisoft’un en başarılı FPS oyunu Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege 70 milyon oyuncuya ulaştı. Detaylar haberimizde.

Rainbow Six: Siege oyuncu sayısı geçtiğimiz yılın sonunda 60 milyon civarındaydı. Fransa merkezli paylaştığı istatistiklerde 1 yıl içerisinde bu sayıya 10 milyon daha eklendiğini açıkladı.

2015 yılında çıkış yapan Rainbow Six: Siege düzenli olarak aldığı yeni içerikler ve operatörlerle taze kalmayı başarıyor. Özellikle geçtiğimiz yılın Ekim ayında oyunun Xbox Game Pass’e eklenmesi de oyuncu sayısının artışının büyük oranda etkilediği tahmin ediliyor.

Şirketin CEO’su Yves Guillemot ise Ubisoft’un son dönemdeki başarısı hakkında bir açıklama yaptı.

“Ubisoft’un tarihindeki en güçlü çeyrek istatistiklerini kaliteden taviz vermeyen yapımlarımız ve geniş ürün yelpazemiz ile yakalamış durumdayız. Oldukça zor zamanlarda bile dört oyun geliştiren ve Live hizmetlerimizi daha da ileriye taşıyan takımlarımızla gurur duyuyoruz. Bu gerçekten eşi benzeri olmayan bir başarı ve kendileri bu süreçte inanılmaz bir dayanıklılık ve uyumluluk örneği gösterdi. Üst düzey kaliteyi yürütme becerimiz, üretim modelimizin gücünü ve organizasyonumuzun sürekliliğini gösteriyor.”

Sadece iki yıl önce 30 milyon kullanıcıya sahip olan Rainbow Six: Siege oyuncu sayısı iki yılda 70 milyona ulaştı.

Aynı zamanda Assassin’s Creed Valhalla ile oldukça başarılı bir ivme yakalayan Ubisoft yeni bir Rainbow Six oyunu üzerinde çalışıyor. Rainbow Six Quarantine olarak adlandırılan yapımın 2021’in son çeyreği ya da 2022 başlarında çıkış yapması planlanıyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir