Anasayfa > Oyun Haberleri > Rekabetçi modda harita seçimi Riot’un gündeminde yok

Rekabetçi modda harita seçimi Riot’un gündeminde yok

Rekabetçi maçlarda harita seçemiyor olmak oyuncuların en büyük sorunlarından biri olsa da konu şimdilik Riot‘un gündeminde görünmüyor.

Kapalı beta döneminden bu yana oyuncuların yoğun ilgisine maruz kalan VALORANT‘ta rekabetçi sistem aktif hale geldiğinden bu yana oyuncular maçlarda harita seçebilmek istediklerini bir şekilde dile getiriyorlar. Ancak Riot Games cephesinden gelen açıklamalara göre maçlarda harita seçebilmek mümkün olmayacak. Yetkililerin de elbette bu konuda geçerli sebepleri var.

Geliştirici ekipten Ian Fielding bu konuda verilen kararın arka planına ışık tutan açıklamalarda bulundu. Geliştiriciye göre harita seçimi mevcut rekabetçi havuzunda bulunan oyuncuları farklı haritalar için sıraya sokacağı sebebiyle maç bulma süreleri uzayacak. ”Bu yalnızca maç bulmayı yavaşlatmakla kalmaz, aynı zamanda adil maçlar elde etmemizi de zorlaştırır” şeklinde konuşan geliştirici Riot Games’in konu hakkındaki haklı sebeplerini de ortaya koymuş durumda.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir