Anasayfa > Oyun Haberleri > Return to Castle Wolfenstein Steam Yolunda

Return to Castle Wolfenstein Steam Yolunda

Return to Castle Wolfenstein, Steam yolunda. Oyuncuların sevgisinden nasibini fazlaca alan oyun Steam’e bir dizi iyileştirmeyle gelecek.

Wolfenstein serisi, artık kültlemiş bilgisayar oyunu serilerinden biri haline geldi. İlk oyunu 1994 yılında çıkan seri, o zamandan beri yedi oyun çıkardı ve first person shooter (FPS) türündeki oyunlarda bir standart haline geldi. Serinin en eskilerinden biri olmasına rağmen, halen oyuncuların dönüp dönüp oynadığı oyunu ise, 2. Dünya Savaşı’nı konu olan Return to Castle Wolfenstein.

Disintegration, Çok Oyunculu Moduna Veda Ediyor

Oyunun komünitesi, 2001 yılında piyasaya sürülen orijinal oyunla ilgili çalışmalarını 2020 senesinde bile devam ettiriyor. RealRTCW isimli modu 27 Nisan 2020‘da internetle buluşturan grup, oyuncuların gönüllerini fethetmeyi başardı. Modun yapımcısı, hayran kitlesine güzel bir haber vererek, modun Steam’e geleceğini müjdeledi.

Modun, an itibariyle yayınlandığı ModDB’de de güncelleneceğini duyuran yapımcı, Steam’in mod için bazı avantajları olduğunu ve bu yolla çok daha sık güncelleme yapabileceğini ifade etti. ModDB‘de bulunan 43.098 mod arasında 354. sıraya yükselen mod, bu sene içinde Steam’de yayınlanacak. Kesin tarih veremeyeceğini ifade eden geliştirici, “bu yıl çıkacak” ifadesini kalınlaştırıp, herhangi bir gecikme yaşanmayacağınnın üstünü çizdi.

Peki bu moddan neler bekleyebiliriz? Yapımcı, modu ve oyunu bir üst seviyeye taşıyacak bir çok özellik ve detay getiriyor.

RealRTCW, yüksek kalitede üç boyutlu modeller, grafikler ve sesler vaadediyor. Ayrıca bu modla birlikte, oyuna geniş erkan özelliği de ekleniyor. Silahlar da modla yeniliyor ve geri tepme özelliği ekleniyor. Yeni silahlar arasında, MP34, M1 Garand, BAR, MP44, MG42, G43, M97 Trench Gun, MG34, PPSH41, Mosin Nagant, TT33 ve bir de revolver bulunuyor.

Yapımcı oyuna, düzenlenmiş yapay zeka, yeni zorluk seviyeleri gibi oyun deneyimini yükseltecek ve ücretinin hakkını verecek bazı özellikler de eklemiş. Tüm özellikler, ModDB üzerinden incelenebilir.

 

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir