Anasayfa > Oyun Haberleri > Riot’tan Ağır Sage Zayıflatması Hakkında Açıklama Geldi!

Riot’tan Ağır Sage Zayıflatması Hakkında Açıklama Geldi!

Riot Games’ten bir VALORANT yetkilisi, son güncellemede Sage için gelen zayıflatmanın sebeplerini ortaya koydu.

VALORANT’ta Sage, can basmasının yanında etkili yetenekleriyle oyundaki vazgeçilmez ajanlar arasındaydı. Profesyonel arenada seçilmediğini görsek de ortalama düzeydeki rekabetçi oyunlarda ajan neredeyse her maçın banko seçimiydi. Bu durumu düzeltmek isteyen Riot Games, Sage’in yeteneklerini törpüleyerek ajanın gücünü biraz dengeledi. Oyunun Reddit’te açıklama yapan tasarımcısı, bu zayıflatmanın etkileyeceği durumları ve Sage’in dengelenmesi gereken yanlarını oyunculara anlattı.

Sage’in ofansif gücü

Çinli ajanın diğer gözcülere göre çok daha fazla ofansif oynanabildiği su götürmeyen bir gerçek. Özellikle duvar yeteneğini Spike’ı kurabilmek veya bir arkadaşını atak esnasında kaldırabilmek için kullanan ajanın bu gücünü törpülemek için duvarına kurulduğu anda biraz daha kırılganlık eklendi. Bu uğurda daha önce duvarın koyulabildiği mesafe azaltılmıştı, şimdiki güncellemeyle birlikte duvarın neredeyse tamamen defansif kullanılması gerekecek.

Bol keseden yetenek kullanımı

Sage’in yetenekleri, kullanırken yapılan birçok hatayı tolere ederek ajanı oynarken karar verme mekanizmasının önemini azaltıyordu. Bunu fark eden Riot Games, ajanın yeteneklerinin daha zamanında kullanılabilmesi için ve ajanı üst seviyede oynayanla alt seviyede oynayanın arasındaki farkı fark edilebilir kılmak için yeteneklerinin gücünü azalttı. Açıklama yapan rycoux, bu güncellemelere rağmen ajanın yeteneklerinin hâlâ çok esnek bir şekilde kullanılabileceğini belirtti.

Sage tekrar güçlenecek mi?

Oyunun yetkilisi, saydığı sebeplerin sonunda bütün bunlara rağmen ajanı çok ağır güçsüzleştirdiklerini, sonraki yamalar için gözlerini Sage’in üzerinde tutacaklarını belirtti. Riot’un hedeflerinin dışında bir denge değişimi durumunda Çinli gözcünün sonraki yamalarda tekrar güçlendirildiğine şahitlik etme olasılığımız çok yüksek.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir