Anasayfa > Oyun Haberleri > Roblox 48 Saat Boyunca Kapalı Kaldı

Roblox 48 Saat Boyunca Kapalı Kaldı

Roblox 48 saat boyunca oyuncularını yalnız bıraktı. Bu çöküşün sebebi bilinmiyor ancak çocuklu aileler oldukça zor bir 48 saat geçirdi.

Roblox, Roblox Corperation tarafından yayımlanan, 2006 yılında yaptığı çıkıştan beri mobil platformlar başta olmak üzere neredeyse her platformda etkisini gösteren bir oyun oldu. Çoğunlukla küçük yaştan oyuncular için eğlenceli ve güvenli bir oyun deneyimi sunduğu için aileler ve bazı kurumlar tarafından desteklenen Roblox içerisinde neredeyse her çeşit oyuna rastlamak mümkün. Bu 48 saatlik çökmenin en çok etkilediği gruplardan biri de küçük çocuklu aileler oldu, günlerinin çoğunu Roblox oynayarak geçiren bazı çocuklar, oyunun çökmesinin ardından ailelerinin ifadelerine göre evlerde terör estirmiş.

İlk olarak 29 Ekim’de Türkiye saatiyle 18.00 civarı başlayan problemler, bir türlü çözülemedi. Roblox, resmi Twitter hesabından attığı “Şu an Roblox’a girerken sorunlar yaşadığınızın farkındayız. Her şeyi eski haline döndürmek için sıkı çalışıyoruz.” Tweet’iyle durumun farkında olduklarını duyurdu. Bunun üzerine internette çeşitli komplo teorileri ve bahaneler üretilmeye başlandı. Bunlardan en önemlisi, Roblox’un Chipotle adlı bir restoranla yaptığı anlaşma yüzünden platforma akın eden oyuncuların sistemlerde aşırı yüklenmeye sebep olduğu iddiasıydı. Roblox’un, Chipotle ile yaptığı anlaşma sonucu, Chipotle’nin hazırladığı bir parkuru tamamlayan ilk 30 bin oyuncu, restoranda ücretsiz burito yeme hakkına sahip olacaktı.

Roblox bu iddialara da Twitter üzerinden şu ifadelerle yanıt verdi:

Hâlâ bugünkü kesinti konusunda ilerleme kaydetmeye çalışıyoruz. Güncellemeleri paylaşmaya devam edeceğiz. Gecikme için bir kez daha özür dileriz. Bu kesintinin platformdaki herhangi bir özel deneyim veya ortaklıkla ilgili olmadığını biliyoruz.”

Bu gece saat 1 sularında Roblox hesabından atılan son Tweetle sorunun tespit edildiği ve çözmek için tüm gerekli adımların acilen atılacağı duyuruldu. Roblox bu şekilde tarihi bir kesintiyle gündeme geldi. Küçük çocukları olan aileler ise bu kesintiden dolayı oldukça mutsuz olduklarını sosyal medya platformlarında dile getirdi. Savaş alanına dönen bazı evlerde küçük çocuklar Roblox’un çöküşü için protesto arayışlarına girmiş gibi gözüküyor. Kesintiden kötü etkilenen bir diğer grup ise tabi ki yapımcılar. Açıklanan resmi bir rakam olmasa da, bu 48 saati geçkin kesinti süresince, yapımcılar büyük miktarda para kaybetmiş olmalı.

 

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir