Anasayfa > Oyun Haberleri > Rocket League Ücretsiz Oluyor; İşte Tüm Detaylar!

Rocket League Ücretsiz Oluyor; İşte Tüm Detaylar!

 Kaliforniya merkezli video oyun geliştirici stüdyosu Psyonix tarafından geliştirilen ve yayınlanan popüler araba futbolu oyunu Rocket League bir sonraki güncelleme ile ücretsiz oluyor! İşte tüm detaylar!

7 Temmuz 2015 yılında piyasaya çıkışını yapan Rocket League genel olarak incelendiğinde arabalarla oynanan futbol oyunu olarak tanımlanabilir. Unreal Engine 3 oyun motoruyla geliştirilen yapım, çevrimiçi rekabetçi oyunların arasında oldukça popüler hale gelmiş ve günümüzde hala has kitlesini korumuş durumda. Geliştirici ekibin aldığı karara göre Rocket League bir sonraki güncellemesinde ücretsiz hale gelecek.

rocket league ücretsiz
Resim: Psyonix/Rocket League Resmi Sayfası

Rocket League Tarihinin En Büyük Güncellemesi

Geliştirici ekibin açıklamalarına göre Rocket League’in alacağı yeni güncelleme oyunun şu ana kadar aldığı en büyük güncelleme olacak. Şirket, oyuna giriş yapan kullanıcılara giriş ekranında detayları verdi. Verilen bilgilere göre yeni güncelleme Rocket League’i ücretsiz hale getirecek. Oyunun ücretsiz hale gelmesinin ardından çapraz platform desteği sağlanarak başka cihazlardaki hesaplarınızı PC platformuyla eşleştirebileceksiniz.

Rocket League Steam’den Kalkıyor!

rocket league ücretsiz

Gelen yeni güncelleme ile Rocket League artık Steam üzerinden satışa sunulmayacak. Bu durumun en temel sebebi aynı zamanda oyun motoru Unreal Engine’in de sahibi olan Epic Games’in  2019 yılında geliştirici şirket Psyonix’i satın alması. Epic Games Rocket League için planlarını uygulamaya başlıyor gibi durmakta. Oyun ilk olarak Steam’den kalkacak ve satışı duracak ancak Steam kullanıcıları tarafından hala oynanabilecek. Oyunu yeni edinmek isteyenler ise ücretsiz olarak Epic Games Store üzerinden edinebilecek.

Steam Kullanıcıları Unutulmadı!

Rocket League çıkışından bu yana Steam platformu üzerinden oldukça satışa sahip. Geliştirici ekip, Steam kullanıcılarının haklarını yememek için Steam kullanıcılarına Miras anlamına gelen ”Legacy” statüsünü verecek.  Bu statüye yükselen kullanıcılar oyunun yeni güncellemeden önce çıkan bütün DLC’leri ücretsiz olarak edinebilecek ve daha birçok şeyi ücretsiz olarak kazanacaklar. İşte Steam kullanıcılarının kazanacakları:

  • Güncelleme öncesi bazı DLC’ler
  • Golden Cosmos Boost
  • Hunterss Banner
  • Diece-Oro Tekerlekler
  • Legacy statüsünde 200’den fazla Common eşya
  • Oyuncunun başlangıç yılını gösteren ünvan
  • Faded Cosmos Boot (Bugünkü duyuru öncesi giriş yapan kullanıcılar için)

Rocket League Ne Zaman Ücretsiz Oluyor?

Rocket League’in ücretsiz olma tarihi tam verilmese de bu Yaz olarak belirtildi. Bu da Ağustos ayı içerisinde ücretsiz olma ihtimalinin oldukça yüksek olduğu anlamına geliyor. Yaz bitmeden Rocket League’yi Epic Games Store’da görebilecek ve ücretsiz olarak edinebileceksiniz. Daha fazla detay ve sıkça sorulan sorulara cevap için buraya tıklayarak resmi sayfaya ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

6 Yorumlar

  1. Aralar kızışıyor. Neyse biz oyuncular karlı çıkıyoruz bu kızışmalardan. Steam artık şu etkinliklere geçen sene olduğu gibi güzel bir şekilde önem verirse ve oyunculara karşı jestlerini sürdürürse tahtını korumaya devam eder.

  2. Tüm DLC’ler eklenmeyecek. Eklenecek DLC’ler:

    VULCAN
    TRITON
    PROTEUS
    MASAMUNE
    MARAUDER
    ESPER
    AFTERSHOCK arabaları,

    SUPERSONIC FURY
    REVENGE OF THE BATTLE-CARS
    CHAOS RUN DLC paketleri dağıtılacak.

    Hot Wheels, McLaren, DC (Batmobile), Fast & Furious DLC’leri hakkında bir bilgi yok – ancak keşke geri getirseler.

  3. Merhabalar acaba oyunun ücretsiz olma olayı konsollar içinde geçerlimi?

  4. Zaten eğlenmek için giriyordum. Bana çok zararı yok bu olayın fakat hardcore oynayanlar için kötü durum.

  5. Almaya üşenen arkadaşlarımın bir nedeni kalmadı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir