Anasayfa > Oyun Haberleri > Rome: Total War Kutu Oyunu Geliyor

Rome: Total War Kutu Oyunu Geliyor

Strateji kültürünün mihenk taşlarından Rome: Total War, kutu oyunu olarak tekrardan karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Kutu oyunu severlere zaten Warhammer evrenine giriş yaparak ulaşmışlardı. Bunun yanında Creative Assembly bulunduğumuz sene içerisinde Total War: WARHAMMER 3‘ün duyurulması ve Total War: ROME REMASTERED ile de bizi sevindirmişti zaten. Bu sefer de kutu oyunu severlere ve yaşanan tecrübeyi farklı bir biçime dönüştürmek isteyenlere bir müjde olarak eski oyunlarından birini realiteye taşıyacaklarını duyurdular. Geliştirici firma olarak da daha önceden Hold the Line: the American Revolution ve Battle Ravens gibi kutu oyunları ile piyasa tanınırlığını arttırmış olan kutu oyunu odaklı şirket PSC Games olarak belirlendi.

Total War: ROME REMASTERED Sistem Gereksinimleri

PSC Games‘in baş yöneticisi Will TownshendWargamer‘a verdiği röportajda gelecek oyunun bolca zar attığınız, ordularınızı kurduğunuz, medeniyetinizi geliştirdiğiniz ve PC versiyonundaki her imkanı yakaladığınız bir kutu oyunu olduğunun altını çiziyor. “Bu tarihten bir imparatorluğu yönetebileceğiniz ekonomi temelleri de olan bir strateji oyunu ancak hâlâ ana amacı ve vurgusu aynı ki o da rakiplerinizi pataklamak.” sözleriyle oyunun aslının korunduğuna dikkat çeken Townshend çıkacak olan eser hakkında olumlu bir izlenime sahipmiş gibi duruyor.

Aslında Rome: Total War için kutu oyunu olma serüveni yeni başlamadı veya yakın zamanda çıkan bir süreç değil. Şu ana kadar üç adet tasarımcı ile çalışıldı ancak daha önce belli başlı kutu oyunları için kural kitapçığı da yazmış olan Simon Hall‘ın tasarımında karar kılındı. Anno 1800‘ün kutu oyununun yapımcısı Martin Wallace tarafından 2019 senesinde yapılan ilk tasarımdan vazgeçilme sebebini ise Townshend “muharabeden ziyade ekonomik etkenlere eğilme” olarak nitelendirdi. COVID-19 sebebiyle tasarım sürecinde aksamalar olsa da bu senenin sonları veya 2022‘nin başlarında Kickstarter üzerinden fon arayışına başlanacağı bekleniyor. Çıkış tarihinin ise fonlanma durumuna göre şekilleneceği kesin.

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir