Anasayfa > Oyun Haberleri > RuneScape Steam Mağazasında Yerini Almaya Hazırlanıyor

RuneScape Steam Mağazasında Yerini Almaya Hazırlanıyor

RuneScape Steam raflarındaki yerlerini almaya hazırlanıyor. Bir zamanların browser efsanesi MMORPG yeni nesille tanışmak üzere.

Piyasaya ilk defa 4 Ocak 2001‘de sürülen RuneScape, aslında eski oyuncuların bizzat oynamasalar bile adını mutlaka duydukları bir oyun. Flash’la yapılan ve internet tarayıcıları üzerinden oynanan RuneScape, 2018 yılında mobile gelmişti. Şimdi oyun bir sonraki adımı da atıyor. Evet doğru duydunuz. Runescape Steam’e geliyor!

WoW Shadowlands Sistem Gereksinimleri Açıklandı!

Birçok oyuncunun ilk MMORPG deneyimi olan RuneScape oldukça özel bir oyundu. Oyunun komünitesi, MMORPG’lerde gördüğümüz leş kitlenin ilk defa kendini su yüzüne çıkardığı yer olabilir. Uçsuz bucaksız bir haritaya ve oldukça fazla sayıda göreve sahip olan oyunda, NPC’ler (non player character) kesinlikle oldukça şahsına münhasır diyebileceğimiz tiplerdi. Görev verirken bir çok referans yapan ve oldukça komik diyaloglara sahip RuneScape NPC’lerine henüz hiçbir NPC yetişemedi. Bu tip NPC’lerin yoğun olduğu başka bir oyun düşününce akıllara sadece Death Spank gelebilir.

Oyunun bu özellikleri sebebiyle, oldukça sıkı bir hayran kitlesi bulunuyor. O kadar ki, oyunun asla değişmesini istemeyen bu kitle için Old School RuneScape isimli bir oyun yaratılmıştı. Ancak RuneScape elbette, her MMORPG gibi ilk günlerinden evrimleşti ve farklı bir oyun haline geldi. Oyun şimdi de Steam yolunda.

New World Yeni Bir Kararla 2021’e Ertelendi

RuneScape Steam platformundaki yerini 14 Ekim günü alacak. Eski oyuncuların bildiği öğelerin korunacağı açıklanırken, yapımcıların oyunu olduğu gibi bırakmaya niyetleri yok gibi. RuneScape, hem mobil hem de PC platformunda arayüzden oynanışa kadar bir dizi değişikliğe gidecek.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir Yorum

  1. Valla çok iyi olur çok da güzel iyi olur da benim çook önceden kullanmış olduğum hesabı da kullanabilecek miyim yoksa birçok oyunda olduğu gibi Steam hesabıma bağlı yeni bir hesap mı oluşturmam gerek? Sonuçta Party Hat lerin yerden toplandığı zamanlar kadar eski olmasa da Daemonheim’ın ilk geldiği zamanlarda açılmış bir çok hesap var (biri de ben). Ayrıca umarım memberlikle ilgili de uygun bir şeyler düşünmüşlerdir. Free iken kastığım karakterime memberlikle üstüne tuz biber eklemezsem olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir