Anasayfa > Oyun Haberleri > S.T.AL.K.E.R. 2 Tanıtımı Halo ve Fable’ı Solladı!

S.T.AL.K.E.R. 2 Tanıtımı Halo ve Fable’ı Solladı!

Post-apokaliptik, yani “kıyamet sonrası” havası ve yakın tarihin önemli olaylarından birini konu edinmesi ile survival türü oyunlar içinde bir efsane olmuş S.T.A.L.K.E.R. serisinin merakla beklenen tanıtım videosu sonunda oyunculara sunuldu.

Cossacks, American Conquest ve S.T.AL.K.E.R. serilerinin yapımcısı olan Ukraynalı oyun şirketi GSC Game World; 1986 yılında Ukrayna’nın kuzeyindeki Çernobil’de yaşanan nükleer felaketin sonrasını konu edinen  S.T.A.L.K.E.R. serisinin dördüncü oyunu olacak olan S.T.AL.K.E.R. 2’yi Mayıs 2018’de duyurmuştu. Çıkış tarihinin 2021 olması beklenen oyunun ilk tanıtım videosu ise geçtiğimiz gün Xbox Showcase 2020 etkinliğinde yayınlandı.

Trailer sinematik bir özellik taşıyor, yani birçok oyunun ilk tanıtımında olduğu gibi S.T.A.L.K.E.R. 2’de de oyun içi mekaniklere yer vermek yerine grafikler ve ambiyans gözler önüne serilmiş. Gördüğümüz kadarıyla Pripyat’ın ilk oyunlarda başarılı bir şekilde yansıtılan o “ürpertici” havasını korumayı başarmış geliştiriciler.

Adını oyun içindeki ıssız felaket bölgelerinde iz süren avcılardan alan S.T.A.L.K.E.R. serisi; gerek ilgi çekici konusuyla, gerek oyun içindeki makul korku dozajıyla, gerek yanında votka ve  yüzünde maske ile “cheeki breeki” diyen eğlenceli haydutlarıyla bütün duyguları oyuncuya yaşatan bir efsane olmuştu. Günümüzde hala internetin her yerinde bu 10 yıldan eski oyunların komik fotoğraflarını ve esprilerini görmek mümkün. Eski oyunların bu kadar ikonlaşmış olması yeni oyunun kitlesinin oluşmasında da önemli bir avantaj sağlamışa benziyor. S.T.A.L.K.E.R. 2 tanıtımının Halo Infinite ve Fable tanıtımlarını izlenme sayısında geçmesi de bunun etkisi olmalı. S.T.A.L.K.E.R. 2 trailerı Xbox resmi YouTube kanalında 1.1 milyon izlenmeye ulaşırken aynı kanalda Halo Infinite 539 bin izlenme, Fable ise 766 bin izlenme aldı. Halo’nun kendi YouTube kanalında yayınlanan trailer ise 1 milyon kişi tarafından izlendi.

Şimdiden heyecanla bekliyoruz! İşte söz konusu o trailer:

 

Hakkında Alpgiray SELİM

18 yaşında, oyunu modern dünyanın vazgeçilmez bir eğlence aracı ve uluslararasılaşma platformu olarak gören birey, öğrenci.

2 Yorumlar

  1. Fifty thousand people used to live in this city. Now it’s a ghost town…

    Pardon bu o oyun değildi dimi.

    S.T.A.L.K.E.R. Serisini uzun bir süredir almayı ve bitirmeyi düşünüyorum. Sebebi de hem Pripyat gibi bir yeri Call of Duty Modern Warfare ile benimsemiş olmam, hem de post apokaliptik evrenleri benimsemiş ve sevmiş olmam. Umarım güzel bir oyun yapmayı başarırlar çünkü kitlesi gördüğüm kadarıyla diğer oyunları hala severek benimsiyorlar.

  2. Bir S.t.a.l.k.e.r fanı olarak oyunun çıkmasını dört gözle bekliyorum, umarım eski s.t.a.l.k.e.r oyunlarında çok iyi yansıtılan atmosferi bu oyunda da koruyabilmişlerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir