Anasayfa > Oyun Haberleri > SBMM Warzone Activision Tarafından Kapattırılıyor

SBMM Warzone Activision Tarafından Kapattırılıyor

Call of Duty: Warzone oyuncularına oyun istatistiklerini görmelerini mümkün kılan SBMM Warzone Activision tarafından kapatılıyor.

Efsane oyun serisi Call of Duty‘nin 2020 yılında çıkan battle royale oyunu Call of Duty: Warzone bir rank sistemine sahip değil. Ancak oyun içerisinde oyuncuları yetenekleri birbirine yakın olan oyuncularla eşleştirmeye yarayan skill based matchmaking (SBMM) sistemi bulunduğu da biliniyor. Oyun içerisinde K/D oranı haricinde istatistikleri görebileceğiniz bir bölüm bulunmuyor ancak SBMM Warzone gibi internet siteleri oyundaki detaylı istatistikleri görmeye olanak sağlıyor.

K/D Nedir? KDA Oranı Nedir?

Daha önce oyun içi satın alımlar yapan oyuncuların daha düşük yetenekli oyuncular ile aynı lobiye yerleştirildiği iddiasıyla okların hedefi olan Activision bu sefer de oyuncular arasında sıklıkla kullanılan SBMM Warzone sitesini kapattırma kararı aldı. SBMM Warzone Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Activision avukatları bize ulaşarak sitemizi kapatmamızı istediler. Hizmet şartlarına göre onların uygulama programlama arayüzünü kullanamıyoruz. Bir kaç kez Activision’a ulaşmaya çalışmıştık, şimdi son kez deniyoruz. Bir Activision çalışanı lütfen bize ulaşsın.” ifadeleri yer aldı.

 

SBMM Warzone

Oyuncuların gizliliği nedeniyle pazartesiye kadar kapatılması istenen SBMM Warzone‘un kurucuları Ben ve Dev herhangi bir çatışma istemediklerini, yalnızca partner olmak istediklerini de paylaşımlarında belirtti. Kurucular aynı zamanda seslerini duyurmak adına kullanıcılarının desteklerine de ihtiyaç olduğunu belirterek kullanıcılarından yardım istedi. Activision tarafından ise henüz bir açıklama bulunmuyor.

Hakkında Yalçın Erdal

6 yaşında internet kafede başlayan oyun tutkusunu konsolu ile evine taşıyan bir içerik üreticisidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir