Anasayfa > Oyun Haberleri > Scrutinized Steam Tarafından Reddedildi

Scrutinized Steam Tarafından Reddedildi

Welcome to the Game serisinin yaratıcısı Reflect Studios’un, 31 Temmuz’da çıkış yapacak yeni oyunu Scrutinized Steam tarafından reddedildi.

scrutinized adam

Welcome to the Game serisinin oyunları çıktığından itibaren hem yurt dışında hem de ülkemizde oyuncular tarafından oldukça beğenilmişti. Bir hayli zorlayıcı olan oyunları Jahrein ve Kendine Müzisyen gibi bir çok ünlü Twitch yayıncısı oynamıştı.

Serinin yaratıcısı olan Reflect Studios‘un sahibi Adam Flatau ise stüdyonun ileride çıkacak oyunlarının geliştiriciliğini üstlenmiş durumda. Scrutinized, Rides With Strangers, The Last Stop veWelcome to the Game: The Recruit stüdyonun geliştirme aşamasında olan oyunlarından. Bunlardan en yakın zamanda çıkış yapacak olan ise Scrutinized adlı, oynanış mekanikleri olarak Welcome to the Game ve Papers Please‘e benzeyen bir oyun.

welcome to the game

Oyunun geliştirilme süreci tamamlanmış, Steam’e yollanmış ve hatta Steam sayfası bile açılmıştı. Fakat Steam’in oyunun üzerinde yaptığı incelemenin sonunda, Steam tarafından oyunun yayınlanamayacağı belirlendi. Flatau’ya atılan mailde, oyunda gerçek insanların cinsel temalarla ilişkilendirildiği, bu yüzden Steam platformunda bulunamayacağı, süresiz olarak yasaklandığı ve değiştirilse de platforma bir daha kabul edilmeyeceği yer alıyordu.

Reflect Studios kendilerine gelen cevabı Twitter üzerinden paylaşarak, oyun içinde kullanılan görsellerin yapay zeka ile oluşturulduğunu ve gerçek insanlar olmadığını açıkladı. Ardından takipçilerine sorduktan sonra, eski oyunlarını ve yeni oyunlarını kendi oluşturacağı platform üzerinden satmaya karar verdiğini açıkladı.

Oyunları için kodlama yaparken de yayın açan Flatau, yeni platformunu da oluştururken Twitch kanalı üzerinden yayın açtı. Sadece birkaç gün içersinde oyunları için bir platform hazırlayan Flatau ise oyuncular tarafından takdir edildi. Umarız ki Steam bağımsız geliştiricilerin içeriklerine daha çok önem vererek gerekli denetimlerin daha doğru bir şekilde yapılması için gerekeni yapar.

 

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

5 Yorumlar

  1. Boş bir karar,firmanın yaptığı HN oyunu çok sağlam.Bence bu oyunu da çıkış yapabilirdi güzel bir şekilde

  2. Steamde ne zaman oyun arasam hentaiden geçilmiyor listeler. Onca cinsel oyun varken bunu kaldırmaları komik olmuş.

    • Fakat çoğu oyunda onlar kurgu karakterler oluyor ve farkettiysen bazı oyunlarda uyarı geçiyor: “Bu oyunda yer alan kişi ve yerler tamamen hayal ürünüdür” diye.
      Şimdi sen gerçekte var olan bir kişiyi cinsel tema ile ilişkilendirirsen yarın öbür gün bu kişi sana telif davası ya da hakaret davası açabilir. Olayın bu ya da buna benzer şekilde olduğuna inanıyorum ben açıkçası.

      • Ama sıkıntı şurada, yapımcı hem belirttiğin ibareyi oyunun başına koymuş, hem de oyun fotoğrafı gözüken tüm karakterleri “thispersondoesnotexist” adındaki yapay zeka ile insan portreleri üreten bir siteden almış. Umarız ki eğer geliştirici haklıysa gereken yapılır.

        • Dediğiniz gibiyse durumun oluşmasında daha farklı nedenler de yatıyor olabilir. Siz böyle diyince Emre’nin yorumuna da katılıyorum açıkçası. Steam’de Hentai’yi geçtim 3D +18 oyunların bile olması bu durumun düşündürücü bir durum olduğunu ortaya koyuyor. Ne diyelim umarım yapımcılar haksızlığa kurban gitmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir