Anasayfa > Oyun Haberleri > Sega Metacritic’te 2020 Yılının En İyi Oyun Yayıncısı Oldu

Sega Metacritic’te 2020 Yılının En İyi Oyun Yayıncısı Oldu

Ünlü video oyun geliştiricisi ve yayıncısı Sega, Metacritic üzerinde 2020 yılının en iyi oyun yayıncısı olmayı başardı. Her yıl yenisi yapılan listenin 2020 yılı versiyonunda zirveye Sega yerleşmiş oldu. Detaylar haberimizde.

Yakuza 6 Sistem Gereksinimleri Oyuncularla Paylaşıldı

Oyun, dizi ve film gibi pek çok medya içeriğinin değerlendirmelerinin yer aldığı popüler site Metacritic’te her yıl oluşturulan oyun yayıncısı derece listesinin 11. si 2020 yılı için yapıldı. Oluşturulan liste, yayıncı şirketin oyunlarının aldığı inceleme puanlarına göre düzenlendi. Şu anlık 48 isimden oluşan listenin  ilk 10’unda tanıdık isimler yer alıyor. Listeye göre bu yılın en iyi oyun yayıncısı Sega oldu. Sega, özellikle Yakuza 0, Yakuza: Like a Dragon, Persona 4, Football Manager 2021 ve daha birçok oyun ile yüksek puan ortalamasını yakalamayı başardı.

Sega Metacritic’te Yılın En İyi Yayıncısı!

Listede zirveye yerleşen Sega’nın 12 aylık süreçte çıkış yapan tüm oyunlarının inceleme puanı ortalaması alındı. 81.6 ortalama puan alan Sega, çok yüksek dereceye sahip oyunları sayesinde bonus puan da alarak 81.9 puan alan Annapurna Interactive’i geride bıraktı. Sega’da 2 adet çok önemli dereceye sahip oyun gözükürken Annapurna’da bu değer 0 oldu. Bonus puan alan Sega, zirveye yerleşmeyi başardı. İşte listenin ilk 10’u:

1- Sega
2- Annapurna Interactive
3- Capcom
4- Sony
5- Activision Blizzard
6- Microsoft
7- Aksys Games
8- No More Robots
9- Nintendo
10- Devolver Digital

Listenin tamamına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. Siz Metacritic 2020 oyun yayıncısı listesini nasıl buldunuz? Sizce Sega, Metacritic listesinde zirveyi hak etti mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir