Anasayfa > Oyun Haberleri > Sega SteamDB Üzerinden Yakuza: Like a Dragon Sayfasını Kapattırdı

Sega SteamDB Üzerinden Yakuza: Like a Dragon Sayfasını Kapattırdı

Sega hem unutulmaz arcade makineleri, hem Sonic gibi geçmişimizde yerini almış oyunları, hem de kalbimizde yerini alabilmiş serileri ile oyuncuların her zaman karşısına çıkmış bir şirket. Sega’nın bu oyunları çıkarmak için harcadığı emek yetmezmiş gibi bir de korsandan korumak için efor göstermesi gerek. Tabii bu gösterilen efor esnasında yanlış anlaşılmalar olabiliyor, tıpkı SteamDB’nin Yakuza: Like a Dragon oyununu dağıtan bir korsan site sanılması gibi. 

Yakuza 6 Sistem Gereksinimleri

SteamDB yapımcısı Pavel Djundik olayı “Sega avukatları oyunu dağıttığımız gerekçesi ile Yakuza: Like a Dragon SteamDB sayfasını indirmeye çalışıyorlar. İlk kötüye kullanma raporuna cevap vermeyip yenisini yolladıklarından sayfayı kapattım.” ifadeleriyle açıkladı. Djundik düzenli bir şekilde Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası adına SteamDB sayfalarının kapatılması isteğini aldıklarını dile getirirken bu problemlerin çabucak çözüldüğünü fakat bu olayda Sega‘nın bütün yanıtları görmezden geldiğini ekledi.

Sega‘nın daha yakın zamanda Yakuza Remastered Collection ve Yakuza 6‘yı Steam üzerinden çıkarmışken neden sadece Yakuza: Like a Dragon oyununu koruma altına almaya çalıştığı merak konusu olsa da oyunun SteamDB sayfasına girmeye çalıştığınızda yalnızca bir bilgilendirme yazısı ile karşılaşacaksınız.

Yakuza: Like a Dragon
“SEGA’nın oyununu burada dağıttığımız iddiası sebebiyle bu sayfa kaldırıldı (dağıtmıyoruz).”

Hatırlatmakta fayda var, SteamDB yalnızca halka açık Steam istatistiklerini kapsayan bir site. Bölgesel fiyatlar, oyuncu sayısı, oyunların bağlı olduğu paketler ve oyunun sayfasının geçirdiği değişiklikler gibi birçok bilgiye yer verilen sitede hiçbir şekilde oyun dağıtılmamakta. Sega‘nın, sitenin gerçek amacını dinlemeyi reddettiği bu yanlış anlaşılmanın düzelip düzelmeyeceğini zaman ve taraflar gösterecek.

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir