Anasayfa > Oyun Haberleri > Shroud Twitch’te En Hızlı Büyüyen Yayıncı Oldu

Shroud Twitch’te En Hızlı Büyüyen Yayıncı Oldu

Michael Grzesiek ya da bilinen ismiyle Shroud Twitch’e geri döndü. Yıllardır Twitch ve Youtube platformlarında aktif olan Kanadalı yayıncı ve gamer 1 aydan daha kısa süre içinde 1 milyon takipçiye ulaşarak Twitch’in en hızlı büyüyen kanalı oldu.

12 Ağustos’ta Mixer’dan Twitch’e geri dönen Shroud ilk yayınında 500 binden fazla kişi tarafından izlendi. Ünlü yayıncı, Twitch’e dönüşüyle tam 1.088.588 takipçi kazandı. Bu sayı kendisini Twitch’te en hızlı büyüyen yayıncı yaptı. Toplam takipçi sayısı ise 8 milyonu geçmiş durumda.

Yıllardır yayıncılık yapan ve hali hazırda oldukça ünlü olan bir insanın Twitch’te tekrar fenomen olması ve en hızlı büyüyen yayıncı sıfatını kucaklaması oldukça şaşırtıcı.

Shroud Nereye Gitmişti?

Shroud geçtiğimiz sene Twitch‘ten ayrılarak 10 milyon dolar gibi rekor bir anlaşmayla Microsoft’un Mixer platformuna geçti. Ninja ve KingGothalion gibi ünlü yayıncılarla anlaşma yapan Mixer, Twitch’e rakip olmayı amaçlamış ve bir çok kullanıcıyı da kendisine çekmişti. Twitch son dönemde yayıncılarının bir kısmını Mixer’a, bir kısmını da Facebook Gaming’e kaptırdığından eski heybetini kaybetmişti diyebiliriz.

Mixer
Microsoft Mixer’ı kapatma kararı alınca tüm yayıncıları da elinden kaçırdı.

 

Microsoft Mixer’ı kapatıp Facebook Gaming ile birleşme kararı alınca tüm bu anlaşmalar son buldu. Platformun Ninja ve Shroud gibi amiralleri batan gemiyle birlikte kalmamayı tercih ettiler ve gemiden atladılar. Mixer’ın ünü söndü ve Twitch tekrar parlamaya başladı. Twitch üzerinden tekrar yayına başlayan bu yayıncılar eski ünlerine kavuşmakta zorlanmadılar ve hatta üstüne daha çok takipçi de koyarak yollarına devam ediyorlar.

Shroud 2018’de profesyonel CS:GO oyunculuğu kariyerine son vermeden önce compLexity Gaming ve Cloud9 takımlarıyla oynamıştı. Shroud Cloud9 kariyerine bir ESL Pro League 4. Sezon birinciliği ve ESL One Cologne 2017 ikinciliği de sığdırdı.

Shroud
Ünlü yayıncı yeni stiliyle şaşırttı.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir