Anasayfa > Oyun Haberleri > Siri’nin Sesi Persona 5 Strikers Oyununda Kullanıldı

Siri’nin Sesi Persona 5 Strikers Oyununda Kullanıldı

Serinin son oyunu Persona 5 Strikers, iOS işletim sistemlerindeki yapay zeka asistanı Siri’nin sesine yer veriyor. Detaylar haberimizde.

Persona 5’teki olaylardan bir yıl sonrasını konu alan Persona 5 Strikers 22 Şubat 2021 tarihinde çıkış yaptı. Oyun Japonya’da bir yıl önce çıkış yapmış olsa da batı pazarı için ancak piyasaya sürüldü. Phantom Thieves ekibinin Japonya’daki mücadelesini anlatan oyunda yapay zeka asistanı Siri’nin sesi de yer alıyor. Oyundaki EMMA adlı dijital asistan daha önce Siri’ye ses veren Susan Bennett tarafından canlandırıldı.

Seslendirmen Susan Bennett ise @SiriouslySusan adlı resmi Twitter hesabı üzerinden konu hakkında bir paylaşım yaptı.

Kısacası dünyanın en ünlü yapay zeka asistanlarından birine hayat veren ses sanatçısı, dünyanın en çok sevilen oyunlarından birindeki yapay zeka asistana hayat vermiş oldu. Benzer bir örnek ise 2014 yılında gerçekleşmiş ve ses sanatçısı Jen Taylor, Cortana’nın sesi olmuştu.

Persona 5 Strikers ise Nintendo Switch, PlayStation 4 ve Microsoft Windows platformları üzerinde oynanabiliyor. Persona serisinin son halkası oyunculardan olumlu tepki aldı. ATLUS tarafından geliştirilen ve SEGA tarafından yayımlanan yapım 558,70 TL’lik fiyat etiketiyle Steam’da satışa sunuluyor. Oyunun Digital Deluxe sürümü ise 655,83 TL fiyatıyla listelendi.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir