Anasayfa > Oyun Haberleri > Sonic the Hedgehog 30. Yaşına Girdi – SEGA’dan Müjde Geldi

Sonic the Hedgehog 30. Yaşına Girdi – SEGA’dan Müjde Geldi

En popüler çizgi film karakterlerinden biri olan Sonic the Hedgehog geçtiğimiz gün 30. yaşına girdi. Sega’dan müjde geldi.

Sonic the Hedhehog yapımlarının 30.yılına özel Sega’dan yeni bir duyuru geldi. Firmanın en çok tanınan karakterlerin biri olan hızlı kirpi için yeni yapımlar geliştirilecek.

Sonic the Hedgehog

30.yıla özel olarak paylaşılan istatistiklerde Sonic markasının başarısı da yer aldı. Hızlı kirpinin oyunlarının kasaya bugüne dek getirdiği gelir 6 milyar doları geçti. Bununla beraber satılan oyunlar da 900 milyon dolar barajını aşmış durumda.

Sonic yılın başlarında beyaz perdeye uyarlandı ve Jim Carrey’nin Dr.Robotnik‘e hayat verdiği yapım küresel bağlamda 306 milyon dolar kazanarak muazzam bir açılış yaptı.

Bunun üzerine Paramount Pictures‘dan yeni Sonic the Hedgehog filmi için vizyon tarihi geldi. Günden güne değer kazanan mavi kirpinin yeni filmi 8 Nisan 2022 tarihinde sinemalarda olacak.

Sonic the Hedgehog Hakkında

Sonic the Hedgehog

Nintendo’nun efsaneleşmiş karakterleri Mario Brothers’a rakip olarak tasarlanan Sonic, yıllar içerisinde Sega’nın bir ikonu haline geldi. Yılın başlarında beyaz perdeye uyarlanan mavi kirpi, senelerdir çizgi film, video oyunu ya da dizi formatında sevenleriyle buluşuyor.

Karşı tarafta Nintendo Super Mario Bros. markasının 35.yılını yeni içerikler ve oyun duyurularıyla kutlarken, Sega’nın ikonik kirpisi Sonic de bünyesine yeni yapımlar katmayı planlıyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir