Anasayfa > Oyun Haberleri > Sony Epic Games Şirketine 250 Milyon Dolar Yatırım Yaptı

Sony Epic Games Şirketine 250 Milyon Dolar Yatırım Yaptı

Teknoloji devi Sony, Epic Games şirketine 250 milyon dolar yatırım yaptı. Sony bu yatırımla şirkette azınlık hissesine sahip oldu. Detaylar haberimizde.

Teknoloji şirketi Sony tarafından Steam’de önemli bir görünürlüğe sahip olan Epic Games arasında gerçekleşen bu yatırım ile Sony eğlence ve oyun dünyasındaki görünür olma çabalarını destekliyor. Sony şirketi CEO’su Kenichiro Yoshida “Epic Games güçlü grafik üretimi ile oyun dünyası devleri arasında. Bu yatırım ile birlikte önemli iş birliklerinin kapısı açıldı. Böylelikle oyun endüstrisi çalışanları ve kullanıcılar için daha kıymetli içeriklerin yolu açılacak. Bu iş birliği ile aynı zamanda yalnızca oyun dünyası değil, gelişen eğlence sektörü için de adımlar atılacak.” şeklinde açıklama yaptı.

Sony’nin yaptığı bu yatırım ile Epic Games içinde yüzde kaç hisse sahibi olduğu bilinmiyor. Fakat Venture Beat sitesinin yaptığı açıklamaya göre bu yatırım şirkette %1.4 hisseye sahip olduklarını gösteriyor.

Epic Games Oyun Dünyasına Zarar Mı Veriyor?

Epic Games CEO’su Tim Sweeney tarafından yapılan açıklamada ise iki şirketin de gelişen teknoloji ve yaratıcılık bağlamında aynı vizyonu paylaştıkları ve bu yatırım ile birlikte daha geniş bir tüketici ve içerik üreticisi kitlesine ulaşmaya çalışacakları belirtildi.

Hakkında İrem Hamamcılar

İrem İngilizce öğretmeni, sıkı bir DnD oyuncusu ve çocuklara DM'lik yapıyor. Bunlardan kalan zamanını okumak ve internetten oyun izlemekle geçiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir