Anasayfa > Oyun Haberleri > Sony PC Portlarına Yardım Etmeleri İçin Bir Stüdyo Satın Aldığını Doğruladı

Sony PC Portlarına Yardım Etmeleri İçin Bir Stüdyo Satın Aldığını Doğruladı

1 Temmuz’da Sony‘nin Nixxes Software‘i, konsol oyunlarını PC‘ye getirmeleriyle bilinen stüdyoyu, aldığını bildirmesiyle oyuncular arasında pek çok dedikodu yayılmıştı. Basın açıklamasında Nixxes‘in “PlayStation Studios için yüksek kalitede kurum içi tekniksel ve gelişimsel yetenekler sunması adına” alındığı bildirilirken stüdyo kurucusu Jurjen Katsman “PlayStation hayranları için en yüksek kalitede oyun deneyimi” getirileceğini söylemişti. Buna rağmen hayranlar Nixxes‘in PS4 ve PS5 oyunlarının PC‘ye portlanması için satın alındığını düşünmüşlerdi. En nihayetinde Sony en sonunda bu iddiaları doğruladı.

Famitsu ile yapılan röportajda Sony Interactive Entertainment CEO‘su Jim Ryan “IPlerimizi PCye getirme eforlarımızdan memnunuz, fakat her ne kadar daha başlangıçta olsa da bu işte yardımcı olması için Nixxes ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz” sözleriyle PC portları için yapacakları ortaklığı bildirdi.

Sony

Yaklaşık 20 yıldır sektörde olan Nixxes birkaç PS portuyla bilinse de ana odağı her zaman PC olmuş ve son zamanlardaki PC port projelerinden bazıları Shadow of the Tomb Raider, Deus Ex: Mankind Divided ve Marvel’s Avengers olmuştu. PlayStation Studios başı Herman Hulst daha fazla PC portunun geleceğini fakat bunun muhtemelen oyunların PS4/PS5 çıkışlarından çok sonra olacağını “Her bir oyunun çıkışı için doğru zamanı kolluyoruz. Bend Studio, Days Gone‘ın PC versiyonunu 18 Mayıs’ta çıkardı ki bu oyunun PS4 çıkışından neredeyse 2 yıl sonra.” şeklinde ifade etti. Nixxes‘in başarılarıyla ortaya çıkan dedikoduların artık doğrulanması ile oyuncuların tıpkı bu şekilde popüler PS4 ve PS5 oyunlarını yakın zamanlarda PC üzerinde de görmesi mümkün. PS4 üzerindeki Uncharted 4 ve Bloodborne oyunları bir sonraki port için en uygun oyunlar arasında olduğundan Nixxes stüdyosunun işi hızlandırması ihtimaller arasında.

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir