Anasayfa > Oyun Haberleri > Sony Repeat.gg İsimli Turnuva Platformunu Satın Alıyor

Sony Repeat.gg İsimli Turnuva Platformunu Satın Alıyor

Espor turnuva platformu Repeat.gg Sony tarafından satın alınıyor! Platform kendi yapısını korumayı sürdürecek.

Espor sektörü her geçen gün büyümeye ve etkisini daha da artırmaya devam ediyor. Küçük binalarda başlayan espor turnuvaları günümüzde devasa arena ve sahnelere taşınmış durumda. Hal böyle olunca oyun sektörünün dev şirketlerinin bu alana el atması da bizleri hiç şaşırtmıyor.

Oyun dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Sony yeni yaptığı bir satın alım ile espor sektöründe elini güçlendiriyor. 2.5 milyona yakın kullanıcıya ve 100.000’e yakın turnuvaya ev sahipliği yapan turnuva platformu Repeat.gg yapılan bu satın alım ile Sony bünyesine dahil olmak üzere. Geçtiğimiz dönemde Sony tarafından espora giriş yapmak istediklerini belirten bir ifade paylaşılmıştı. Bu satın alım ile Sony espor sektöründe bir adım daha atmış oluyor.

 

Repeat.gg kurucusu ve CEO’su Aaron Fletcher konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede duygularını paylaştı.

“Playstation ekibine dahil olmak ve oyuncuların yetenek düzeyleri fark etmeksizin turnuva deneyimini geliştirmek için birlikte çalışacak olmaktan dolayı çok büyük bir heyecan duyuyoruz.”

 

Henüz bu satın alım ve iş birliği sürecinin nasıl işleyeceğini ve Sony tarafının espora hangi oyunlarda ne şekilde odaklanmak istediğini bilmiyoruz. Yapılan açıklamalarda Repeat.gg’nin Sony’ye özel bir firma olmayacağı da duyuruldu. Platformun yakın zamanda kayda değer bir değişiklik yaşamayacağı da doğrulanan detaylar arasında yer aldı. Her ne kadar Repeat.gg PlayStation ve Sony’ye özel bir platform olmayacak olsa da yapılan tahminler platform üzerindeki turnuvaların daha çok PlayStation oyunlarına odaklanacağı üzerinde.

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir