Anasayfa > Oyun Haberleri > Söylenti: Assassin’s Creed Warriors Geliyor

Söylenti: Assassin’s Creed Warriors Geliyor

Son söylentilere Assassin’s Creed Warriors adında Japonya’da geçen yeni bir Assassin’s Creed oyunu geliyor. Detaylar haberimizde.

Ortaya atılan iddialara göre Ubisoft’un yeni Assassin’s Creed oyunu Japonya’da geçecek. Serinin son halkasının adının Assassin’s Creed Warriors olacağı ve ana karakterin de sadece kadın olacağı belirtiliyor. Önceki iki Assassin’s Creed oyununda kadın ve erkek karakterler seçebiliyor hatta Assassin’s Creed Valhalla’da oynanış esnasında seçimimizi değiştirebiliyorduk.

İddialar arasında yer alan bir diğer bilgi de oyunun Japonya’nın Edo döneminde geçeceği oldu. Hatta söylentilerde ana karakterin ismi bile yer aldı. Akako Shiratori adındaki acemi bir suikastçıya hayat vereceğimiz oyunda çoğunlukla Tokyo şehrini göreceğiz.

Söylentilere göre:

  • Yeni oyunun adı Assassin’s Creed Warriors olacak.
  • Akako Shiratori adında sadece kadın bir ana karaktere hayat vereceğiz.
  • Japonya’nın Edo döneminde geçecek.
  • Kardeşliğe yeni suikastçılar katmak mümkün olacak.
  • Oyun 2022 yılında çıkış yapacak.

Elbette tüm bu bilgilerin henüz söylenti aşamasında olduğunu belirtelim. Yine de Ubisoft’un son dönemlerde izlediği yol değerlendirildiğinde tüm bunların gerçekçi hissettirdiğini söyleyebiliriz. Fransa merkezli firma uzun bir süredir ana karakteri kadın olan bir Assassin’s Creed oyunu geliştirmeyi hedefliyor. Hatta Assassin’s Creed Origins’te aslında ana karakterin Bayek yerine Aya olacağı sonradan ortaya çıkmıştı. Bir sonraki halka olan Assassin’s Creed Odyssey’de de sadece Kassandra’nın oynanabilir olması planlanıyordu.

Valhalla’da ise daha esnek bir yolu tercih eden geliştirici ekip, en erken 2022’de çıkması beklenen yeni Assassin’s Creed oyununda sadece kadın ana karakter fikrini benimseyebilir. Ne kadar ensesi kalın hisse sahipleri “kadın ana karakter satmaz” dese de oyun dünyasının Lara Croft, Aloy ve Jill Valentine gibi öne çıkan isimleri kendilerini yanıltmaya devam edecektir.

Yeni Assassin’s Creed oyununa dair herhangi bir resmi duyuru ise henüz yapılmadı. Ubisoft’tan oyunun ismine, konu alacağı döneme ya da geliştirme aşamasına dair bir açıklama gelmedi. Geliştirici firma uzun bir süre daha Assassin’s Creed Valhalla için hazırladığı çıkış sonrası içerik sürecini yürütmeyi planlıyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir