Anasayfa > Oyun Haberleri > Squid Game Oyunu Crab Game Steam’de İlgi Çekiyor

Squid Game Oyunu Crab Game Steam’de İlgi Çekiyor

Squid Game oyunu Crab Game Steam’de hızla basamakları tırmanıyor. Indie oyun yapımcısı Dani’nin oyunu, büyük ilgi çekmeyi başardı.

2021’in en büyük olaylarından biri olan Squid Game çılgınlığı oyun dünyasında da etkisini göstermeye başladı. Önce Roblox‘ta, ardından Minecraft‘ta Squid Game temalı oyunlar oynanmaya başlarken, ardından bir çok indie yapımcı da dizinin ekmeğini yemeye başladı. Yazımıza başlamadan oyunun yapımcısı Dani’nin mesajını iletelim: “BU OYUN KESİNLİKLE SQUID GAME İLE ALAKALI DEĞİL!”

Dani adıyla bilinen, Norveçli indie oyun yapımcısı ve YouTuber Daniel W. Sooman‘ın içerikleri uzun süredir YouTube’da ilgi çekiyordu. DaniDev nickini de kullanan Dani, bu sefer attığı adımla kitlesini bir anda büyütmeyi ve oyununa büyük bir ilgi çekmeyi başardı. Daha önce 3 boyutlu Among Us, 1 Haftada Fall Guys parodisi gibi çeşitli projelerini YouTube üzerinden paylaşıp kitlesini eğlendiren Dani, Steam platformuna da fazla uzak değil. Daha önce Muck adlı hayatta kalma temalı, yine parodi ögeler içeren bir oyun yayımlayan Dani, ayrıca uzun süredir KARLSON projesi üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Tüm oyunlara mizahi yanını katan Dani, Crab Game‘i de yine bir parodi oyun olarak piyasaya sunuyor.

Squid Game Video Oyunu Yolda Olabilir

“Bu oyun kesinlikle herhangi bir online pop kültürü Kore TV şovuna dayanmıyor, bu beni yasal olarak belaya sokar, bu yüzden kesinlikle bunu yapmıyoruz.” Bu açıklama bizzat oyunun kendi Steam sayfasından alındı.

Netflix‘in kendisine telif davası açmaması için oldukça komik ve absürt bir Steam mağaza sayfası tasarlamış olan Dani, oyunun tanıtım videosunda da bizleri güldürmeyi ihmal etmemiş. Oyunun büyük bir proje olmadığını tekrar hatırlatalım, Crab Game, YouTuber Dani’nin oldukça eğlenceli bir parodi oyunu. Yani bu oyun resmi bir yapım değil, ancak son zamanlarda arkadaşlarımızla oynarken en çok eğlendiğimiz oyun olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Oyunun 14 binden fazla incelemenin %92’sinden olumlu eleştiri alması da, Dani’nin amacına ne kadar ulaştığını gösteriyor. Oyun tasarlama sürecini sıkıcı ve ciddi bir süreçten çıkarıp, eğlenceli ve herkes tarafından erişilebilir hale getirmiş olan Dani, indie dünyasına büyük bir katkı yapıyor.

Squid Game Oyunu Crab Game Nasıl Yapıldı?

Her oyun tasarım macerasını YouTube hesabında paylaşan Dani, bu oyunu yaparken hangi süreçlerden geçtiğini kısaca bize aşağıdaki videoyla anlatmış. Fazla detaya girerek izleyicileri sıkmayan YouTuber, kendine has mizahıyla bizleri kendine hayran bırakıyor:

Crab Game Nasıl İndirilir?

Crab Game’de, Squid Game’i hatırlatan bazı oyunlar olsa da, tamamen yeni ve oldukça eğlenceli bambaşka oyunlar da bulunuyor.

Bazı oyunlarını kendi web sitesinden indirmeye açsa da, Dani bu sefer telif riskini alıp oyununu Steam üzerinden oyunculara sundu. Crab Game’i Steam sayfası üzerinden rahatlıkla indirebilirsiniz.

Crab Game Sistem Gereksinimleri

Indie oyunların düşük sistem gereksinimi geleneğini bozmayan Crab Game, birçok bilgisayar tarafından rahatlıkla kaldırılacak şekilde tasarlanmış. Çoğunlukla Unity motorunu kullanan Dani, oyunları bu şekilde daha erişilebilir hale getiriyor.

Minimum:

    • İşletim Sistemi: Windows 7
    • İşlemci: Intel Core i3 2,00 GHz
    • RAM: 2 GB
    • Ekran Kartı: Intel HD 520
    • Depolama: 200 MB
Önerilen:

    • İşletim Sistemi: Windows 10
    • İşlemci: Intel Core I5-4440 3,10 GHz
    • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX650
    • Depolama: 200 MB available space

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir