Anasayfa > Oyun Haberleri > Stardew Valley Bir Kez Daha Oyuncu Rekoru Kırdı

Stardew Valley Bir Kez Daha Oyuncu Rekoru Kırdı

Son zamanların en sevilen simülasyon rol yapma oyunlarından biri olan Stardew Valley, 1.5 güncellemesiyle tekrardan anlık oyuncu rekoru kırdı.

Eric “ConcernedApe” Barone‘nin tek başına geliştirdiği Stardew Valley, 2016 yılında Windows için yayımlanmıştı. Aynı yıl içerisinde  macOS, Linux, PlayStation 4, Xbox One’a çıkış yapan oyun sonrasında Nintendo Switch, PlayStation Vita, iOS, ve Android’e de çıkartılmıştı. Hem iyi eleştiriler alan hem de 2020 yılına kadar yaklaşık 10 milyon satan oyun, oyuncular tarafından beğenilen bir oyun olmuştu.

Hayranların sabırsızlıkla beklediği 1.5 güncellemesinin de çıkmasıyla oyun daha önceki anlık oyuncu rekorunu kırmayı başardı. Çıkışının hemen ardından 2016’da elde ettiği 64.427 anlık oyuncu rekorunu, 27 Aralık‘ta 89.807 oyuncu ile geçti. Daha önce 2018 yılında çoklu oyuncu modunun beta sürümüyle ve 2019’daki 1.4 güncellemesiyle yüksek oyuncu sayılarına ulaşsa da rekoru kıramamıştı.

Stardew Valley

Geçtiğimiz aylarda Terraria‘nın son güncellemesiyle kırdığı anlık oyuncu rekoru kadar fazla olmasa da, Stardew Valley’nin kırdığı rekor göz ardı edilebilecek bir rakam değil. An itibariyle oyun Steam üzerinden en çok oynananlar listesinde 11. sırada.

Ayrıca eğer Stardew Valley’i oynamak istiyorsanız, Steam Kış İndirimleri’nde oyuna %33 indirimle sahip olabilirsiniz.

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir