Anasayfa > Oyun Haberleri > Steam’de 2020 Bahar Temizliği Başladı!

Steam’de 2020 Bahar Temizliği Başladı!

Steam 2020 bahar temizliği başladı. 21 Mayıs – 28 Mayıs arası gerçekleşecek etkinlikle ilgili bilmeniz gereken her şey haberimizde.

Steam’in bir kaç yıldır bahar aylarında yaptığı bir etkinlik olan Steam Spring Cleaning (Steam Bahar Temizliği) bugün başladı. Etkinlik 21 Mayıs’tan 28’e Mayıs’a kadar bir hafta sürecek. Etkinlik görevlerini tamamlayanlar, Steam profillerinde sergileyebilecekleri bir rozet kazanacaklar.

Etkinliğin amacı Steam kütüphanemizde bulunan oyunları hatırlamak ve “oynarım” diye alıp oynamadığımız oyunları ya da uzun süre önce oynayıp tozlanmaya bıraktığımız oyunları hatırlatmak.

steam bahar temizliği

Etkinlikte yanda gösterilen evi temizleyerek ışıklarını yakmamız gerekiyor. Bunun için öncelikle, yer yüzündeki katta parlayan ışığa tıklıyoruz. Bu ışığa tıkladığımız zaman Steam Bahar Temizliği asistanı Dewey bize etkinliği açıklıyor. Dewey’nin girizgahı yapmasının ardından bütün katlarda, Dewey’e tekrar tıklayıp bize önerdiği oyunları görüyoruz.

Her katta değişik temada oyunlar öneriliyor. Bir katta yeni edindiğimiz ancak henüz indirmediğimiz, bir katta arkadaşlarımızın önerdikleri, bir katta Steam’in beğeneceğimizi düşündüğü oyunlar gibi kategoriler var. Her kategori için üç seçenek sunan Dewey, bu oyunlardan birini indirip çalıştırdığımız zaman, o katın ışıklarını yakıyor ve kat temizlenmiş sayılıyor. Bütün katları temizlediğimizde rozetimize kavuşup, profilimizde sergileyebiliyoruz.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

3 Yorumlar

  1. BU ilkbahar indirimleri değil değil mi? Yani bu sadece etkinlik

    • İlkbahara özel büyük indirimler görmüyoruz çoğunlukla, dolayısıyla bu tip etkinlikler öne çıkıyor. Zaten Sonbahar indirimi diye adlandırdığımız indirim de aslında Cadılar Bayramı indirimi, asıl büyük indirimler yaz başı ve yıl sonu geliyor.

  2. demo oyunu indirip oynuyorum fakat görevi saymıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir