Anasayfa > Oyun Haberleri > Steam Deck 2022’de En Çok Oynanan Oyunları Açıkladı

Steam Deck 2022’de En Çok Oynanan Oyunları Açıkladı

Valve tarafından üretilen yeni konsol Steam Deck 2022 yılında en çok oynanan oyunlarını açıkladı. 1. sırada Vampire Survivors yer alıyor.

Valve tarafından üretilen Steam Deck için 2022 yılı konsolun en önemli yıllarından biri oldu. İlk olarak çok kısıtlı sayılarda üretilen bu taşınabilir konsol, 2022 yılında halka açık hale geldi ve çok daha ulaşılabilir bir ürün oldu. Bu da tabii ki çıkan her ürünün en kritik dönemlerinden biri olan halkın yorumu dönemine girmesini sağladı. Oyuncuların konsola olan yorumları ise gayet olumlu yönde oldu.

Microsoft: Yeni Bethesda Oyunları Xbox’a Özel Olacak

Oyuncuların olumlu yorumlarıyla beraber “En İyi Oyun Donanımı” ödülünü de kazanan Steam Deck için talep her geçen gün daha da artıyor.

Steam Deck 2022’de En Çok Oynanan 20 Oyun

Resmi Steam Deck Twitter sayfasının yeni paylaşımı ise konsolun bu önemli yılında en çok oynanan 20 oyunun listesini paylaştı. Listenin başında bağımsız oyun endüstrisini sallayan gotik Rogue-lite oyunu Vampire Survivors ve hemen ardından yılın oyunu seçilen ELDEN RING yer alıyor.

Listenin tamamı ise şu şekilde:

  1. Vampire Survivors
  2. Elden Ring
  3. The Witcher 3: Wild Hunt
  4. Hades
  5. Persona 5 Royal
  6. Red Dead Redemption 2
  7. Stardew Valley
  8. Cyberpunk 2077
  9. Grand Theft Auto V
  10. The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition
  11. Valheim
  12. God of War
  13. Fallout 4
  14. Brotato
  15. Slay the Spire
  16. The Binding of Isaac: Rebirth
  17. No Man’s Sky
  18. Horizon Zero Dawn
  19. Marvel’s Spider-Man Remastered
  20. Monster Hunter Rise

Listenin başında herkesi kendine bağımlı eden son zamanların en popüler Rogue-lite oyunu Vampire Survivors yer alıyor. Listenin paylaşılmasından önceki 3 ay boyunca da Steam Deck’in en çok oynanan oyunu olan Vampire Survivors, rahat oynanabilen ve uzun zaman istemeyen doğasıyla bu taşınabilir konsol için biçilmiş kaftan.

Hemen sonrasında ise 2022’nin Yılın Ödülü seçilen ELDEN RING yer alıyor. Çıkışı itibariyle aylar boyunca tüm dünyanın ağzında dolaşan bu oyunun neden 1. olmadığını sorgulayan hayranlar olabilir.  Ancak Vampire Survivors ELDEN RING’e kıyasla çok daha ucuz ve erişilebilir bir oyun olduğu için hitap ettiği oyuncu sayısı çok daha fazla oldu.

Liste aynı zamanda oldukça eski oyunları da barındırıyor. Binding of Isaac: Rebirth, GTA V, The Elder Scrolls: Skyrim ve Fallout 4 üzerinden yıllar geçmiş oyunlar. En eskileri olan GTA V Steam’e 2015 yılında eklenmiş olsa da oyunun orijinal çıkışı 2013, yani neredeyse 10 sene önce.

Valve Steam Deck hakkında bazı performans gelişimi üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Daha uzun şarj dayanıklılığı, daha iyi bir ekran gibi donanım güncellemelerini Steam Deck’in sonraki nesillerinde görmemiz mümkün. Ancak bu gelişmelerin yakın zamanda olmayacağının da altı çizildi.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir