Anasayfa > Oyun Haberleri > Steam Eş Zamanlı Kullanıcı Rekorunu Bir Kez Daha Kırdı

Steam Eş Zamanlı Kullanıcı Rekorunu Bir Kez Daha Kırdı

Steam eş zamanlı kullanıcı rekorunu bir kez daha kırdı ve 26 milyondan fazla aktif kullanıcı ile yeni bir rekora imza attı.

Steam aktif kullanıcı rekorunu bir kez daha yeniledi. Geçtiğimiz yıl içerisinde kendi rekorunu sekiz defa kıran oyun platformu, 2021’in ilk ayında 24 milyon eş zamanlı kullanıcıya ev sahipliği yapmıştı.

Valve tarafından geliştirilen dev platformun rekorunu bir kez daha yenilemesi ise uzun sürmedi. An itibarıyla Steam’in eş zamanlı oyuncu sayısı 26 milyonu geçti ve yeni rekor tam olarak 26,036,995 oldu.

Özellikle COVID-19 pandemisinin başlattığı karantina süreci birçok kişinin video oyunlarına daha fazla vakit ayırmasına neden oluyor. Bu durum ise başta Steam olmak üzere birçok platformun ekmeğine yağ sürüyor. Platformdaki eş zamanlı kullanıcı sayısını gün, hafta ve ay olarak listeleyen çizelge, dev oyun platformunun da yeni rekorunu bugün kaydetti.

Aktif kullanıcıların genel olarak oynadığı yapımlar ise elbette şaşırtmadı. Kullanıcıların büyük bir kısmının CS:GO, GTA 5 ya da DOTA 2 oynadığı kaydedildi.

Bu rekoru oluşturan oyuncuların tamamının oyun oynamadığını belirtmekte fayda var. Çevrimiçi olan tüm oyuncular Steam eş zamanlı kullanıcı sayısının hesaplanmasında yer alıyor. Eş zamanlı olarak en çok oynanan en güncel yapım ise 10 Aralık 2020’de çıkış yapan Cyberpunk 2077 olmuştu.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir