Anasayfa > Oyun Haberleri > Steam “Hilal Diyarı: Türkiye’den Oyunlar” Festivali Başladı

Steam “Hilal Diyarı: Türkiye’den Oyunlar” Festivali Başladı

Hilal Diyarı ismiyle 17 Ağustosta başlayan bu festival, üç gün boyunca Türk yapımı oyunlara ev sahipliği yapacak.

Steam’in indirim ve festival dönemleri oyuncular tarafından oldukça seviliyor. Tabii oyun almanın gittikce zorlaştığı bu günlerde, bu indirim dönemleri bizler için de oldukça kıymetli. Haberimize konu olan indirim etkinliği Steam tarihinde de bir ilki temsil ediyor.

Steam Hilal Diyarı Festivali İndirimleri

steam hilal diyarı

Cultic Games ve BUG Lab Tekmer’in çalışmalarıyla gerçekleşen Hilal Diyarı (Land of the Crescent) adlı Steam etkinliği 17 Ağustos’ta başladı. İndirim sayfasındaki şahane tasarımlar ise Murat Palta‘nın elinden çıktı.  İşte etkinlik kapsamında indirime giren yerli oyunlar!

Cats and the Other Lives

Cultic Games imzalı Cats and the Other Lives oyunculara Aspen adlı ev kedisine hayat verme şansı tanıyor. Cats and the Other Lives bir kedi olmanın getirdiği keyifli yönleri başarıyla aktarırken Mason ailesinin uzun öyküsünü de gözler önüne seriyor.

Büyük bir kaybın ardından yeniden bir araya gelen bu ailenin hikâyesine bir kedi gözünden tanık olmak eğlenceli olabilir. Özellikle kedilere ve aile dramalarına düşkünseniz Cats and the Other Lives’ı kaçırmayın deriz.

Mount and Blade II: Bannerlord

Yerli oyun sektörünün süperstarı da Steam Hilal Diyarı indirim etkinliğinde başı çekiyor. TaleWorlds Entertainment imzalı orta çağ sandbox rol yapma oyunu Mount and Blade II: Bannerlord indirimli fiyatıyla satışta.

Car For Sale Simulator

Oto galerici olma fikrini oyun dünyasına taşıyan bu yapım son zamanlarda yayıncıların gözdesi konumunda. Oyun; araba alıp sattığımız, kazandığımız para ile işleri büyüttüğümüz bir yapıya sahip. Oyunun geliştirici koltuğunda ise Red Axe Games yer alıyor. Car For Sale Simulator, kafa dağıtmalık bir oyun arayanlar için iyi bir seçenecek olacak.

Cardboard Town

Cardboard Town bir şehir düzenleme oyunu olarak ne çıkıyor. Ancak buradaki inşa süreci diğer oyunlarda gördüğümüz şekilde işlemiyor. Kendine has bir kart sistemi bulunan oyunda, elinizdeki kartlar aracılığı ile inşa yapabiliyorsunuz.

Tabii bu kartlar sadece inşaatla sınırlı değil. Birçok farklı durum için kullanabileceğiniz farklı kart seçenekleri de mevcut. Bu durumlar halkın memnuniyetini sağlamak üzerine de olabilir, kaos üzerine de. Şansınıza kalmış diyelim.

Cardboard Town’un geliştiriciliğini de Stratera Games üstleniyor.

Onlarca yerli oyunun bulunduğu indirim etkinliğine göz atmanızda fayda var. 17 – 20 Ağustos tarihinde düzenlenen indirim etkinliğinde aynı zamanda çeşitli canlı yayınlar olacağını da ekleyelim.

Oyunlara dair post mortemler ve özel sohbetlerin de yapılacağı Steam Hilal Diyarı etkinliğini kaçırmamanızı öneriyoruz.

Hakkında Sezer Yıldırım

Bilgisayar programcısı, oyunlar ve sinema ile ilgilenen standart bir insan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir