Anasayfa > Oyun Haberleri > Steam Satışı Durdurulan Rocket League, Steam’de 4. Sıraya Oturdu

Steam Satışı Durdurulan Rocket League, Steam’de 4. Sıraya Oturdu

Epic Games’te bedava olmasının ardından Steam’de satıştan kaldırılan Rocket League, Steam’de anlık oyuncu sayısında dördüncü sıraya oturdu.

Epic Games, bedava yaptığı oyunların popülaritesini her yerde arttırmaya devam ediyor. Arabalarla sporu birleştiren yaratıcı oyun Rocket League’in bedava olacağı ve Steam’den kaldırılacağı, halihazırda sahip olanların ise oynamaya devam edebileceği açıklanmıştı. Bu kararla birlikte Steam’deki satışı durdurulmasına rağmen birçok yeni oyuncuyu bünyesine katan Rocket League, hem Steam’de hem de bütün platformlarda anlık oyuncu sayısı rekoru kırmaya devam ediyor. Koronavirüsün başlangıcındaki rekorunu hem Steam’de hem de bütün platformlarda geçen oyun, toplamda bir milyon anlık oyuncuyu aştı.

Rocket League Sistem Gereksinimleri

Epic Games’te bedava olmasının ve indirenlere 60 TL’lik kupon verilmesinin ardından iki platformda da oyuncu sayılarını inanılmaz biçimde artıran Rocket League, anlık 132.747 oyuncuyla Steam’de en çok oynanan oyunlar listesinde anlık olarak dördüncü sıraya oturmayı başardı. Bu sayının sadece Steam oyuncularından oluştuğunu, çok büyük oranda Epic Games’te oynanan Rocket League’in bu sayıyla daha önceki 120 bin oyunculuk rekorunu geçtiğini de belirtmeden geçmeyelim, ki bu rekor da mart ayında, herkes evine tıkılmışken kırılmıştı.

rocket league

Oyunun bütün platformlardaki oyuncu sayısına bakınca ise daha da ilginç bir sayıyla karşı karşıya kalıyoruz. Rocket Pass 6’nın ve koronavirüs pandemisinin başlangıcı olan mart ayında toplam anlık oyuncu sayısı 500.000 civarındayken Rocket League, Epic Games hamlesinin ardından bir milyon anlık oyuncu sayısını aşmış durumda.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

2 Yorumlar

  1. Life Hack:
    Arkadaşımın biri 2 saati geçmesine rağmen Rocket League için iade talep etmişti. Sebep olarak da Epic Games’te bedava olduğunu protesto etmek için iade oluşturduğunu söylemişti.
    Söylediğine göre iadeyi kabul etmişler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir