Anasayfa > Oyun Haberleri > Stray 2022 Yılına Ertelendi

Stray 2022 Yılına Ertelendi

Bir kedinin gözünden oynadığımız, Annapurna Interactive oyunu Stray 2022 yılına ertelendi. Takipçileri oyunu biraz daha beklemek zorunda kalacak.

Journey ve Outer Wilds gibi oyunların arkasındaki takım Annapurna Interactive, yeni oyunu Stray ile ilgi çekmişti. Tehlikelerle dolu bir çevrede bir kediyi kontrol ettiğimiz Stray, ne yazık ki 2022’ye kadar oyun severler ile buluşamayacak.

Stray 2022 Yılına Ertelendi

İnsanların yok olduğu, robotların hüküm sürdüğü bir dünyada geçen Stray, oyunculara bir sokak kedisini kontrol etme imkanı sunduğu için büyük ilgi çekmişti. Ailesinden ayrılmış ve yaralanmış bu kediyle çevrede bulunan engelleri aşarak ve tehlikelerden kaçarak hayatta kalmaya çalıştığımız, platform ögeleri içeren bu oyun çevre tasarımı ve oynanışıyla da oldukça iddialı. BlueTwelve Studio tarafından geliştirilen, Annapurna Interactive tarafından ise yayınlanacak olan oyun ne yazık ki bizlerle bir ertelenme haberi paylaşmak zorunda kaldı.

Ertelenme haberiyle hayranlarını üzen oyun bir oynanış videosuyla bizleri teselli etmeyi başardı.

Stray Oynanış Videosu

Oyunun yapımcılarından “Swann”in anlatımıyla bu kısa oynanış videosu bizleri oldukça tatmin etti. Karanlık, fütüristik ama oldukça da distopik gözüken bu evrende grafikler de büyüleyici. Yolda karşılaştığımız B12 adlı ufak bir bot bu karanlık evrende ufak kedimizin dostu oluyor. Çevredeki elektronik eşyalarla etkileşime girebilmek veya şehrin robot sakinleriyle konuşabilmek için bu robottan yararlanmak mümkün.

Fragmanda gördüğümüz önemli noktalardan bir diğeri ise kedinin kedi olmayı sürdürmesi. Robotlarla dolu bir gelecekte kediler hala alışık olduğumuz garip hareketleri yapmaya devam eder miydi? Oyunun yapımcılarına göre evet, kontrol ettiğimiz bu küçük kedi değişik objelerden korkabiliyor ve bulduğu koltukları tırmalamayı ihmal etmiyor. Hatta robotlara sürtünüyor. Tabi böyle tatlı etkileşimlerin yanında kedimize zarar vermek isteyen çeşitli düşmanlar da mevcut olacak. Başlarda bunlardan kaçmak gerekiyorken geliştikçe botumuzun da yardımıyla çeşitli düşmanlarla savaşabiliyor olacağız.

Oldukça ilgi çekici bir fikir olarak başlayan Stray’e kavuşmamıza hala en az 1 yıl var. Bilgisayar, PS4 ve PS5 için çıkacak oyunu Steam istek listenize bu link üzerinden ekleyebilirsiniz. Oyunun Türkiye’de satışa sunulacağı fiyat henüz belli değil.

 

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir