Anasayfa > Oyun Haberleri > Street Fighter Baş Yapımcısı Yoshinori Ono, Capcom’dan Ayrıldı!

Street Fighter Baş Yapımcısı Yoshinori Ono, Capcom’dan Ayrıldı!

 Capcom tarafından geliştirilen popüler dövüş oyunu serisi Street Fighter’ın baş yapımcısı Yoshinori Ono Twitter hesabından paylaştığı gönderi ile şirketten ayrıldığını açıkladı. Detaylar haberimizde.

33 yıllık video oyunu serisi Street Fighter, yıllardan beri oyun dünyasında dövüş türündeki en başarılı oyunları ile ses getirmeye devam ediyor. Seride çok büyük emeği olan Street Fighter Baş Yapımcısı Yoshinori Ono, Twitter hesabından paylaştığı gönderi ile Capcom’dan ayrıldığını açıkladı.

30 Yıllık Kariyer Sona Eriyor!

Capcom’da 30 yılını geçirmiş ve Street Fighter serisi için büyük adımlar atmış, baş yapımcılığı üstlenmiş Yoshinori Ono, 30 yıllık kariyerini sonlandırıyor. Yaptığı açıklamada Ono, kariyerini bu yaz sonlandırdığını, Capcom’un Street Fighter serisi ile ilgilenmeye devam edeceklerini ve olağanüstü yapacaklarına inandığını belirtti. Ve bir oyuncu olarak sonraki Street Fighter’ın nasıl genişletileceğini merak ettiğinden bahsetti. Mesajın sonunda da seriyi unutmadı ve 3-2-1 SHORYUKEN! ifadesiyle mesajını tamamladı.

Yoshinori Ono Kimdir?

90’lı yıllarda Japonya’nın ünlü video oyun geliştirici şirketlerinden Capcom’a giriş yapan Ono, ilk olarak ses ekibinde çalışmaya başladı. 98 yapımlı Street Fighter III: Alpha ve 99 yapımı Street Fighter 3: Third Strike yapımlarında ses yönetmenliği yaptı. Bu çalışmalarının ardından Street Fighter serisinin yapımcısı ve ardından baş yapımcılığına yükseldi. 30 yıllık kariyerini 2020’nin Ağustos ayında bitirdiğini açıkladı.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir