Anasayfa > Oyun Haberleri > Super Mario Bros 3 Kopyası 156 Bin Dolara Satıldı

Super Mario Bros 3 Kopyası 156 Bin Dolara Satıldı

Super Mario Bros 3 adlı oyunun kopyası 156.000 Dolara satıldı. Detaylar haberimizde.

Bu yılın temmuz başlarında Super Mario Bros adlı oyunun NES versiyonunun bir kopyası 114.000 Dolara satıldı. Şimdiye kadar satılan en pahalı video oyunu olmayla rekor kırdı. Fakat bu rekor geçtiğimiz günlerde tekrardan kırıldı. Yani aynı yıl içerisinde bir rekor iki defa kırıldı diyebiliriz.

Super Mario Bros. 35. Yıla Özel Battle Royale Oyunuyla Geliyor

Heritage Auction’ın 1990 senesinde çıkış yapan Super Mario Bros 3 adlı oyunun NES versiyonunun bir kopyasını geçtiğimiz günlerde 20 kişinin katıldığı açık artırmada 156.000 Dolara satın aldığı ortaya çıktı. Heritage Auction ise Super Mario Bros 3’ün bu şekilde paketlenmiş halinin oldukça nadir bulunduğunu, bu yüzden bu oyuna bir servet ödediğini açıklıyor.

Super Mario Bros 3

Bu versiyonun özel olma sebebi ise Mario’nun sağ elinin hemen üstünde Bros yazısı olması. Diğer versiyonlarında yazı oldukça sağ taraftayken garip bir biçimde bu versiyonunda sol elinin üstünde duruyor. Sadece bununla kalmıyor, bu kopyayı özel kılan bir diğer şey ise Wata Games adlı oyun derecelendirme kuruluşunun oyunun yalnızca bu kopyasını 9,2 A+ olarak derecelendirmesiydi. Tabi bu da koleksiyoncular için oldukça değerli bir etmen oluyor. Ülkemizde bu tarz koleksiyon işleri oldukça zor. Gerçi bizim ülkede artık bir oyunu almak bile zorlaştı ama neyse.

Siz de konu hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir