Anasayfa > Oyun Haberleri > Superhot Negatif Yorum Bombardımanına Tutuldu

Superhot Negatif Yorum Bombardımanına Tutuldu

Superhot yeni güncellemesiyle intihar ve kendine zarar verme sahnelerinin oyundan kalkması negatif yorum bombardımanına sebep oldu.

Bağımsız oyunlar arasında çok ses getirmiş olan Superhot geçtiğimiz günlerde yeni bir güncelleme ile oyundan birkaç sahne sildi. Bu sahnelerin intihar ve kendine zarar verme eylemlerini barındırdığı ve bu hassas sahnelerin bu oyunda bir yeri olmadığını düşünen yapımcıların karşılaştığı tepki ise bir hayli büyük oldu.

Bir önceki güncellemede bu sahneler oyuncunun tercihine göre atlanılabilir olarak sunulmuştu, ancak yeni güncellemede bu seçeneği de ortadan kaldırarak sahnelerin tamamen silinmesine karar kılınmış. Oyunun her platformdaki her versiyonuna gelecek olan bu güncelleme için yapımcılar yaşamış olduğumuz hassas zamanlar dolayısıyla bu kararın alınması gerektiğini, ve bu kararın daha önce alınmadığı için herkesten özür dilediklerini dile getirdi.

Bu karara gelen tepki ise oyuncular tarafından çok sert oldu. Twitter üzerinden güncellemeye sert çıkışların yanı sıra Steam üzerinden Superhot için büyük bir negatif yorum yağmuru oluştu. Oyunun doğasının gereksiz yere yumuşaklaştırıldığını ve zaten içinde kılıç, silah ve diğer birçok eşya ile insanların öldüğü bir oyunda bu sahnelerin neden hassas olarak değerlendirdiğini anlamadığını söyleyen oyuncular kızgınlıklarını her şekilde ilettiler. Twitter’da en çok beğenilen yorumlardan bir tanesi ise bu güncellemenin “kar taneleri” olarak adlandırılan bir kısım yüzünden gerçekleştiği, ve bu güncelleme gibi kısıtlamaların yakında Grand Theft Auto gibi oyunlarda gereksiz sansürlemelere kadar büyüyebileceğini belirtti.

EA Dead Space Remake Projesini Resmen Duyurdu

Bu gelen güncellemenin ardında herhangi bir zorlama, ya da bir kesim tarafından bu sahnelerin kaldırılmasını isteme gibi bir durumun da söz konusu olmadığını eklememiz gerek. Bu karar tamamen yapımcıların kendi iradesiyle alınan bir karar. 4 yıl içinde değişen düşünce yapısı ya da başka nedenler dolayısıyla yapımcıların kendi ürünlerinde olmasını istemediği bir içerik olması sebebiyle kaldırılması gayet olası bir durum. Oyuncuların sevdiği oyunlara değişiklik gelmesini sevmediğini herkes biliyor, hatta bazen biz de yaşıyoruz, ancak bu küçük güncellemenin nefrete ve protestoya dönüşüp gereğinden fazla büyütüldüğü de bir o kadar gerçek.

Siz ne düşünüyorsunuz? Bu güncelleme sizce gereksiz bir hassasiyetten doğmuş olan bir sansür mü, yoksa yapımcıların dünyadaki değişen fikirlere ve düşünce yapılarına adapte olmak için yaptığı doğru bir karar mı?

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir