Anasayfa > Oyun Haberleri > The Callisto Protocol Çıkış Tarihi Belli Oldu
Korku oyunu The Callisto Protocol için çıkış tarihi açıklandı

The Callisto Protocol Çıkış Tarihi Belli Oldu

Dün gece düzenlenen State of Play sunumunda korku türündeki The Callisto Protocol için çıkış tarihi açıklandı ve ilk oynanış fragmanı gösterildi.

Dead Space‘in yaratıcı ismi Glen Schofield‘in yeni korku oyunu The Callisto Protocol için nihayet çıkış tarihi verildi. PlayStation‘ın düzenlediği State of Play etkinliğinde oyuna ait ilk oynanış fragmanı gösterilirken, 2 Aralık 2022′de çıkış yapacağı açıklandı.

Fragmanda oyunun dünyasına ve yaratıklara ilk kez bu kadar yakından bakma şansı veriyor. Bununla birlikte oyunun hikayesine ait ilk detaylar da belli oldu.

“2320’de Jupiter’in ‘ölü ayı’ Callisto’da geçen The Callisto Protocol, gizemli bir salgının ayı kaosa sürüklemesi sonrası Black Iron Hapishanesi’nde mahkum olan Jacob Lee’nin hayatta kalma hikayesini ele almaktadır. Hapishane gardiyanları ve mahkumlar, Biophage adı verilen canavarca yaratıklara dönüşürken; Jacob, Black Iron’ın dehşetinden kurtulmak ve United Jupiter Company’nin karanlık sırlarını ortaya çıkarmak için savaşmak zorundadır.”

Ubisoft Haziran Ayında E3 Benzeri Konferans Düzenlemeyecek

Oyunun arkasındaki isim olan Schofield, dün geceki duyurunun ardından PlayStation Blog‘da oyunla ilgili detayları açıkladığı yazıda, “Bilim kurgu hayatta kalma korku türüne yepyeni bir bakış açısı katarak köklerime döneceğim için heyecanlıyım” açıklamasında bulundu.

The Callisto Protocol, 2 Aralık 2022’de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S|X ve PC platformları için çıkacak. Oyunun dün gösterilen ilk oynanış fragmanını ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

Hakkında Serhat Kadir Karataş

Ekibin en yeni üyesi. Witcher 3 hayranı. Beşinci kez başlamayı düşünüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir