Anasayfa > Oyun Haberleri > The Elder Scrolls 6 Geliştirme Aşamasına Geçmemiş!

The Elder Scrolls 6 Geliştirme Aşamasına Geçmemiş!

Oyuncular tarafından büyük bir heyecan ve merakla beklenen The Elder Scrolls 6 geliştirme sürecine henüz adım atamamış! Detaylar haberimizde.

Oyun dünyasının modern klasiklerinden olan The Elder Scrolls serisi ilk oyunu olan The Elder Scrolls: Arena ile 1994 yılında oyuncuların karşısına çıkmıştı. Dönemi için oldukça iyi bir açık dünya, atmosfer, RPG ögeleri ve özgürlük sunan yapım oyuncular tarafından da sevilmişti. Aksiyon ve rol yapma türünün en bilinen serilerinin bu doğuşunun ardından gelen devam oyunları çıtayı hep bir adım yukarı taşımış, son olarak The Elder Scrolls V: Skyrim ise bundan tam 10 yıl önce, 2011 yılında çıkış yapmıştı. Serinin online oyunu The Elder Scrolls Online ise ilk olarak 2014 yılında piyasaya sürüldü. Hala pek çok oyuncu tarafından oynanan yapım sürekli güncellemeler ile de destekleniyor. Ancak oyuncuların gözü duyurusu 3 yıl önce 2018 E3 fuarında yapılan The Elder Scrolls 6‘da.

The Elder Scrolls V: Skyrim Hileleri ve Konsol Kodları

Yayınlanan bu kısacık fragman ile duyurusu yapılan oyun oyuncularda büyük bir coşku yaratmış, herkes büyük bir merak içerisinde oyunu beklemeye koyulmuştu. Uzunluğu 1 dakika bile olmayan bu video üzerinden teoriler üretilmiş, oyunun nerede geçeceği ve neyi konu alacağı anlaşılmaya çalışılmıştı. Aradan geçen 3 yılın ardından bu tartışmalar azalsa da asla sona ermedi, oyuncuların gözü hala Bethesda‘dan gelecek bir açıklamada. Ancak Telegraph‘a konuşan Todd Hovard The Elder Scrolls 6 bekleyenleri üzecek bazı açıklamalarda bulundu. Hovard‘ın açıklamalarına göre The Elder Scrolls 6 henüz geliştirme sürecinde değil. Aradan geçen 3 yılda tasarıma odaklandıklarını ve bu süreyi oyunun neye benzeyeceğini oluşturarak geçirdiklerini açıklayan Hovard oyuncuları hayal kırıklığına uğrattı.

Oyuncular ise oyunun gecikmesinin sebebi olarak Starfield‘ı gösteriyorlar. Bethesda‘nın uzun yıllar sonra çıkartacağı ilk orijinal marka olacak olan Starfield uzayda geçecek bir aksiyon rol yapma oyunu olacak. Herhangi bir erteleme olmazsa 2022 yılının Kasım ayında çıkması planlanan Starfield‘ın çıkışından önce yeni The Elder Scrolls oyununu görmek ise hayal olacak.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir