Anasayfa > Oyun Haberleri > The Lord of The Rings: Gollum Fragmanı Çıktı

The Lord of The Rings: Gollum Fragmanı Çıktı

3 ay önce paylaştıkları oyun içi görüntülerle oyuncuları biraz hayal kırıklığına uğratan Daedalic Entertainment, eleştirileri dinlemiş ve büyük geliştirmeler yapmış gibi gözüküyor. Oyun The Lord of The Rings evreninde geçecek ve oyunun hikayesi Gollum karakterinin gözünden anlatılacak.

The Lord of The Rings: Gollum aslında bu senenin başlarında duyurulmuştu. Oyun içinden bazı görseller paylaşılmış ve bu görseller fanları tatmin etmemişti. Barotrauma, Deponia ve Witch It! gibi oyunların arkasındaki ekip hatalarından ders çıkararak büyük heyecan uyandıran bir Gollum fragmanı yayınladı:

The Lord of The Rings: Gollum PS5 için satışa sunulacağından, geliştiricilerin üzerindeki yük biraz daha ağır. Oyunculara büyük görsel yenilikler vaadeden Playstation’ın yeni konsolu oyun geliştiricilere de bu anlamda biraz baskı yaratıyor. Fragmana bakarak söyleyebileceğimiz şey ise Daedalic Entertainment ekibinin görsel olarak oldukça güzel bir iş çıkardığı. Fragmanda Gollum’un monologlarını duymak ve Hüküm Dağı’nı görmek LoTR fanlarını heyecanlandırdı bile.

Oyun kişilik bozuklukları ve psikolojik sorunlarla mücadele eden karakterimiz Gollum’un hikayesini anlatacak. Ancak Daedalic Entertainment sinematik evrende Andy Serkis’in canlandırdığı Gollum yerine kitaplarda anlatılan Gollum’a daha çok eğilmek istemiş.

Gollum
Sinematik evrende Gollum.

Gollum, Sméagol adında hayat dolu bir Hobbit iken, kötülüklerin efendisi Sauron’un yüzüğünü buluyor. Mordor’da Hüküm Dağı’nın ateşlerinde dövülmüş bu yüzük Sméagol’u kendine köle ediyor ve akıl sağlığını kaybetmesine, yapayalnız ve sefil bir hayat sürmesine sebep oluyor. Tek başına yaşadığı sürede kimi zaman çiğ etlerle kimi zaman da çürümüş yiyeceklerle beslenen zavallı yaratık, bir hobbite benzer tüm özelliklerini kaybediyor. Karanlıkta yaşayan koca gözlü, seyrek saçlı ve bembeyaz tenli bir canavar haline gelen Sméagol yutkunurken çıkardığı rahatsız edici “Gollum” sesiyle tanınmaya başlıyor ve adı Gollum olarak kalıyor.

Güvenilmez ve açgözlü olan Gollum aynı zamanda çok da korkak. Filmlerde ve kitaplarda nadiren mücadeleye giren veya dövüşen Gollum genelde entrikaları ve hırsızlıklarıyla ünlü. Daedalic, oyunda Gollum karakterinin bu özelliklerine yoğunlaşacak ve “stealth” diye adlandırdığımız gizlilik mekaniğini oyuna adapte edecek. Karakterimizle genellikle saklanarak ilerleyeceğimiz oyunun bir savaş oyunu olmayacağını hatırlatmakta fayda var. Oyunda Gollum’un pratik zekasını ve hızını sık sık kullanacağız.

Oyundan paylaşılan ilk görüntüler:

the lord of the rings: gollum

the lord of the rings: gollum
Paylaşılan ilk oyun içi görüntülerin oyuncuları tatmin etmemesi oldukça normal. Bu görüntülerin yerini yeni fragmanda çok daha detaylı ve derin görüntülere bıraktığını görmek sevindirici.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir