Anasayfa > Oyun Haberleri > The Medium Geliştiricisi Yeni Silent Hill İçin Konami ile Ortaklık Yapmış Olabilir

The Medium Geliştiricisi Yeni Silent Hill İçin Konami ile Ortaklık Yapmış Olabilir

Korku oyunlarıyla tanınan Bloober Team Konami’nin Silent Hill serisini yeniden hayata döndürmesinin yolu olabilir mi?

Silent Hill

Polonyalı stüdyo Bloober Team‘in günün erken saatlerinde paylaştığı duyuru, stüdyonun Konami ile ‘stratejik işbirliği anlaşmasına’ girdiğini açıkladı. Duyuru içerisinde Bloober Team‘in başkanı Piotr Babieno durumun sevincini “Bugün benim için ve yıllardır devam etmekte olan işimizin doruk noktası için tarihi bir gün. KONAMI gibi ünlü bir şirketin Bloober Team ile stratejik işbirliğine girmesi kararı bizim de oyunların dünya liderlerinin arasına girdiğimizi ve bu marketteki öncü oyunculara eşit bir partner olduğumuz anlamına geliyor.” ifadeleriyle açıkladı. Diğer yandan Konami başkanı Hideki Hayakawa bu ortaklığı “Bilişim teknolojisini kullanarak eşsiz eğlence içerikleri ve tadını çıkarmanın yollarını sunuyorduk. Dijital eğlence endüstrisinde, iş ortamında oluşacak önemli değişiklikler ilerleyen zamanlarda bekleniyor. Bloober Team‘in ve bizim kendi özelliklerimizi ve güçlü taraflarımızı yüksel kalitedeki içerikler üretmek adına birleştirmek için sabırsızlanıyoruz.” kelimeleriyle ifade etti.

Layers of Fear, Observer ve The Medium gibi popüler korku oyunlarının geliştiricisi olan stüdyo bu ortaklığı Şubat ayında, çok ünlü bir yayımcı ile yeni bir korku IPsi üzerinde çalıştıklarını belirterek dile getirmişti. Bloober Team duyurusunda üzerinde çalıştıkları oyun hakkında herhangi bir bilgi vermemiş olsa da, VGC‘nin raporuna göre Bloober‘ın planlarından haberdar olan birkaç kişi stüdyonun şu an iki proje üzerinde çalıştığını iddia ediyor. Birinin Observer‘ın devam oyunu olduğu söylenirken diğerinin de Silent Hill ile alakalı bir proje olduğundan bahsediliyor.

Silent Hill

Bloober Team‘in Silent Hill üzerinde çalışıyor olması iddiası hayranlar arasında fikir ayrılığına sebep olabilir. The Medium‘un eski tarz korku oyunlarının mekaniklerini modern bir oyuna başarılı şekilde taşıması pek çok pozitif yorumu üstüne çekmiş olsa da jumpscare’i yüksek tutan stüdyonun travmatik temaları yeterince iyi idare edememesi Silent Hill hayranlarını korkutan noktalardan biri. Fakat hayranların endişelenmesine gerek yok, çünkü VGC‘nin kaynaklarına göre Konami başka bir Silent Hill oyununu Japonya’daki ‘önemli bir geliştiriciye’ emanet etmiş durumda. Hangi geliştiricinin elinden çıkmış olursa olsun, Konami‘nin oyunu terk etmediği ve Silent Hill‘in hala bir geleceğinin olduğu açık.

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir