Anasayfa > Oyun Haberleri > The Pathless, PlayStation 5 İçin Geliyor!

The Pathless, PlayStation 5 İçin Geliyor!

The Pathless adlı oyun, dün akşam saatlerinde Sony tarafından yapılan State of Play etkinliğinde PlayStation 5 için duyuruldu. Detaylar haberimizde.

Giant Squid tarafından geliştirilen The Pathless, State of Play adlı etkinlikte PlayStation 5 için duyuruldu. Indie bir oyun olan The Pathless, oldukça şirin bir görsellik sunuyor bizlere. Oyunumuz açık dünya macera oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Ana karakterimiz bir avcı ve sadık dostu olan kartalı ile Dünya’yı saran karanlık bir laneti ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Tabi avcı olduğumuzdan en yetenekli olduğumuz alan ise okçuluk. Oyunda bir hızlı koşma barı var. Karakterimiz açık dünyadaki tılsımları vurduğu zaman bu bar dolacaktır. Giant Squid çalışanı Matt Nava ise oyunun oynanışı hakkında şu şekilde konuştu:

“Akıcı ve dinamik hareketler, The Pathless’ın merkezinde yer alacak. Bu nedenle oyunun benzersiz okçuluk anlayışı, nişan almaktan çok zamanlamayla ilgilidir.”

Matt Nava’nın anlattığına göre oyunda hızlı hareket ederken ve akrobatik hareketler yaparken bir yandan da tılsımları zamanında vurup hızımıza hız katmaya çalışacağız. Hatta bazı noktalarda kartal dostumuz sayesinde uçabileceğiz. Kartal ile aramızdaki ilişki oyunda önemli bir noktada olacak. Üstelik kartalımızın daha düzgün uçabilmesi için temizliğine dahi önem göstermemiz gerekiyor. Açık dünya olan oyunda haritanın farklı yerlerinde gizli eşyalar bulacağız. Oyunda topladığımız kristaller ile kartalımızın kanat çırpma yeteneklerini de ayrıca güçlendirebileceğiz. Onun dışında bulmaca sekansları da oyunda yer alan unsurlardan.

The Pathless, Oyun Ekranında Harita Kullanmayacak

Tuhaftır ki diğer açık dünya oyunlarının tersine bu oyunda hiç harita bulunmayacak. Harita yerine karakterimizin maskesini kullanarak yolumuzu bulacağız. Bu da oyundaki göz alıcı görselliği daha iyi deneyimleyeceğiz anlamına geliyor. Tıpkı God of War gibi. Maskemizi kullanınca oyun  Ruh Görüşü’ne geçiyor. Her yer mavi tonlarında bir renk paletine bürünüyor ve oyunda daha önce nerelere gidip gitmediğimizi gösteriyor. İstersek daha yükseklere çıkarak bu görüş alanını daha da genişletebiliyoruz. Devler, lanetli ruhlar ve karanlığın kaynakları gibi yaratıklar maceramız boyunca bizlere tehdit oluşturacak. Bizi, sevgili dostumuz kartaldan ayırmaya çalışacaklar. Oyunda elbet boss savaşları da bulunacak. Bu boss savaşları, diğerlerinden farklı ve daha keyifli bir oynanışa sahip gibi gözüküyor şimdilik. Matt Nava ise bu gösterimde yalnızca oyunun ufak bir kısmını gösterdiklerini söylüyor. Oyunda daha keşfedilecek, deneyimlenecek çok şeyin olduğunu da belirtiyor.

 

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir