Anasayfa > Oyun Haberleri > Dualshock 4, PlayStation 5 Oyunlarını Çalıştırmayacak!

Dualshock 4, PlayStation 5 Oyunlarını Çalıştırmayacak!

Sony, Dualshock 4 adlı kontrolcünün fişini çekti. Dualshock 4, PlayStation 5 oyunlarını çalıştırmayacak. Detaylar haberimizde.

Sony Interactive Entertainment’ın yaptığı resmi açıklamaya göre PlayStation 5 için çıkışını yapacak exclusive oyunlar, Dualshock 4 ile oynanmayacak. Fakat PlayStation 5 üzerinden oynayabileceğimiz geriye uyumlu PlayStation 4 oyunlarını istediğimiz gibi DS 4 ile oynayabileceğiz. Örneğin PlayStation 5’de Horizon Zero Dawn, God of War ve Marvel’s Spider-Man gibi oyunlar DS4 ile kolayca oynanabilecek. Fakat Horizon Forbidden West ve birçok PlayStation 5 exclusive oyunları yalnızca DualSense ile oynanabilecek. Yani kısacası her halükarda DualSense kontrolcünüz bozulursa DS 4 ile devam etmek yerine yeni bir tane DualSense almak zorundasınız. Bu durumda gözler Sony’e dönünce firma, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

PlayStation 5 oyunlarının, PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense’in özellikleri de dahil olmak üzere platforma getirdiğimiz yeni yeteneklerden ve özelliklerden yararlanması gerektiğine inanıyoruz.”

Dualshock 4

Yapılan açıklamada ayrıca PlayStation 4 için özel olarak çıkışını yapan kulaklık, lisanslı direksiyon setleri, arcade ve flight stickleri, PS Move Motion, PlayStation VR Aim Controller ve PlayStation Camera da PlayStation 5’de çalışır durumda olacak.

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

4 Yorumlar

  1. Exclusive oyunlar Pc ye çıkmaya başladı zaten yavaştan. Konsol hayranı ya da Exclusive oyunları direkt oynamak isteyen biri değilseniz beklemek en mantıklısı bana göre.

    • Eğer çıkmaya devam ederse zaten konsol almaktan vazgeçeceğim. Umarım çıkmaz. Zaten Sony’nin God of War, UNCHARTED, The Last of Us gibi dev oyunlarının PC’ye çıkması bana göre imkansız bir hamle. Zaten konsolu sattıran oyunlar onlar.

      • Bir zamanlar Halo da Xbox sattıran oyundu örneğin. Şu anda Steam’de satılıyor. Oyunların modası geçince yeni bir pazar arama yoluna gidiyorlar benim fikrimce. TLoU, GoW pc ye gelince direk gözünün yaşına bakmadan alacak tonla insan bulunmakta biri de ben.

  2. PS5 alan bir insanın DualSense almakla ilgili problemi olacağını sanmıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir