Anasayfa > Oyun Haberleri > Sony PlayStation 5 Üretim Kapasitesi Yüzde 50 Arttırılıyor!

Sony PlayStation 5 Üretim Kapasitesi Yüzde 50 Arttırılıyor!

Japonya basınından alınan bilgilere göre Japonya merkezli teknoloji devi Sony, yeni çıkacak popüler oyun konsolu PlayStation 5 için üretim kapasitesini yüzde 50 oranında arttırıyor! 

Sony Interactive Entertainment tarafından geliştirilen oyun ve teknoloji sektöründe büyük başarıla imza atmış oyun konsolu serisi PlayStation‘ın yeni nesil için çıkacak olan yeni modeli PlayStation 5‘in çıkışı merakla bekleniyor. Özellikle Koronavirüs salgınının başlamasından sonra eve kapanan çoğu oyuncu PlayStation gibi eğlence ürünlerine yönelmeye başladı.

Japonya basınından gelen biigilere göre Sony, PlayStation 5 için planlanan üretim kapasitesini 6 milyondan 9 milyona yükselterek yüzde 50 değerinde bir artış yaşatıyor. Nikkei‘den gelen bilgilere göre üretim kapasitesinin 9 milyon değerini görmesi bekleniyor. Bloomberg ise 10 milyona bile ulaşabileceğini belirtiyor.

BU ARTIŞIN NEDENİ NE?

Elde edilen raporlara göre bu durumun en temel sebebi Koronavirüs salgınından sonra Sony ürünlerine duyulan büyük ilgi. Sony oyun konsollarında stok sorunu yaşamak istemiyor ve buna hazırlıklı bir çıkış yakalamak amacında. Kasım 2013’te çıkışını yapan PlayStation 4, çıkışının ilk ayında 4.2 milyon satarak büyük bir ilgi görmüştü. Yeni nesilde oyuncu sayısı giderek arttığı ve büyük bir pandemi döneminde stoklarda yaşanan problemler bağlamında Sony 9-10 milyonluk üretim kapasitesi ile piyasaya yeni nesil için sağlam bir giriş yapma peşinde.

Sony tarafından geliştirilen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’in Türkiye’de 7999 TL fiyat etiketiyle satışa çıkması bekleniyor. İlgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir