Anasayfa > Oyun Haberleri > The Sims 4 Horse Ranch Ek Paketi ve Tüm Yenilikler

The Sims 4 Horse Ranch Ek Paketi ve Tüm Yenilikler

The Sims 4, Horse Ranch ek paketine kavuştu ve biz de ek pakete dair tüm detayları sizin için derledik!

Bir nesli kendisi ile birlikte büyüten rakipsiz yaşam simülasyonu The Sims serinin son halkası olan The Sims 4 ile birlikte oynaması tamamen ücretsiz bir hale büründü. Oyunun şimdilik son DLC’si olan The Sims 4 Horse Ranch ek paketi ve tüm yenilikler ise hayranları oldukça heyecanlandırdı. Gelin detaylara birlikte bir göz atalım.

EA Games imzalı The Sims 4 2014 yılında ilk çıkışını yaptığı günden bu yana epey gelişti. Geçtiğimiz yıl oynaması tamamen ücretsiz bir oyun modeline geçiş yapan The Sims 4’ün ek paketleri ise bildiğiniz üzere serinin alamet-i farikaları sayılır. Şimdi ise karşımızda köklü serinin şimdilik son ek paketi olan Horse Ranch var. Bizleri şehir yaşamından alıp huzurlu bir çiftlik hayatının tam ortasına koyan Horse Ranch paketi Sim’lerimiz ile birlikte at yetiştiriciliği ve kırsal yaşamın tüm nimetlerini bizlere sunmaya geldi. Üzerinde uzunca bir süredir çalışılan ek paket henüz birkaç gün önce çıkışını gerçekleştirdi. Şimdi ek paketin tüm detaylarına ve oyunculara neler sunduğuna hep birlikte bir göz atalım.

Yepyeni Bir Hayat

The Sims 4’ün Horse Ranch ek paketi ilk başta yalnızca atları oyuna ekliyor gibi görünse de elbette ki bundan çok daha fazlasını içeriyor. İlk olarak bu ek paketin kendine ilhan olarak Amerika’nın batısını ve bu bölge insanının yaşam tarzıyla birlikte mimari üslubunu da aldığını belirtmek gerek. Bununla birlikte Horse Ranch paketi bize tüm bunlardan esinlenilmiş, keşfedilecek yepyeni bir alan da sunuyor. Hayalinizdeki (veya hayal dahi etmediğiniz) çiftlik evinizi kurabileceğiniz geniş arazilere sahip olan Chestnut Ridge bölgesinde dilerseniz her şeyden uzak bir kır evini de tercih edebilirsiniz. Oyuna eklenen yeni kıyafetler, saç şekilleri, eşyalar ve diğer tüm kozmetik ögelerle birlikte elimizdeki özelleştirme seçenekleri de hayli fazla. Kısacası Horse Ranch ek paketi ile birlikte bambaşka bir diyara açılan bir portaldan geçmiş gibi hissedeceğinizi söylemek yanlış olmaz.

Ve Elbette Atlar

The Sims 4 Horse Ranch ek paketi elbette adından da anlaşılabileceği üzere oyuna birbirinden güzel, ihtişamlı ve asil atları da ekliyor. At yetiştiriciliği ise ek paketin merkezine aldığı bir diğer konu. Yelesinin şeklinden toynaklarının kenarındaki tüylere varana kadar gönlünüzce özelleştirebileceğiniz atlar ve Sim’leriniz arasında duygusal bağ oluşturmak ise onları eğitmek ve becerilerinin kilitlerini açmak için hayati önem taşıyor. Atlar eğitildikten sonra ise onlarla girişebileceğiniz aksiyonlar ve genişleyen etkileşim seçenekleri oyun deneyimini zenginleştiren unsurların başında geliyor. Horse Ranch ek paketi ile oyuna eklenen tek hayvanlar elbette atlar da değil. Çiftlik yaşantınıza eşlik edecek koyun ve keçi gibi hayvanlar da bu ek paketle birlikte Sim’lerimizle beraber huzurlu ortamlarında yaşayacak hayvanlardan. Yalnızca Sim’lerin değil, hayranların da kendi içlerinde etkileşime geçebileceklerini söylemekte de fayda var.

Tüm bunların yanında artık atlar ailenin gerçek birer parçası oluyorlar ve her bir at çiftliğine benzersiz katkılar da sunuyor. Bunun yanında elbette atlar da dahil olmak üzere tüm çiftliğin işleri ve dostlarımızın bakımları da bizden soruluyor. “Ben bu kadar işe nasıl yetişeceğim” derseniz de çiftliğiniz için yardımcı tutmak gibi bir seçeneğiniz olduğunu bilmek sizi biraz rahatlatabilir. Çiftlikte çalışmak elbette Sim’lerimiz için bir hobi olduğu kadar aynı zamanda bir iş de. Dilerseniz kendinizi bu pastoral hayata tamamen kaptırıp koyun kırkmak gibi işlerden kazanç da sağlayabilirsiniz. Yetenekli bir Sim’iniz varsa çiftliğinizde yetiştirdiğiniz meyvelerden nektar yapıp bunları rafınızda yıllandırabileceğinizi de hatırlatalım. Artık güzel bir çiftlik partisinde dostlarınıza mı ikram edersiniz yoksa satar mısınız orası size kalmış.

Biraz da Sosyallik, Elbette Atlarla!

sims 4 ek paket

Ee, madem besleyip büyüttüğümüz atlarımız var biraz da havasını atalım öyle değil mi? Oyuncular kasabaya atlarının sırtında inebiliyorlar ve kasaba halkıyla sosyalleşebiliyorlar. Dilerseniz ana oyunda da yer alan sosyalleşme seçeneklerinin yanında ek paket ile oyuna eklenen binicilik parkı gibi alanlarda bir yandan yetenekleriniz geliştirirken bir yandan da çevredeki diğer çiftçilerle sosyalleşebilir, isterseniz onları harika bir partide ağırlayabilirsiniz. Elbette gözünüz kulağınız bir yandan da davet edileceğiniz partilerde olsun!

Sözün özü, The Sims 4 Horse Ranch genişleme paketi oyuna boyut atlatan pek çok yenilikle birlikte gelmiş vaziyette. 20 Temmuz tarihinde çıkışını gerçekleştirmiş olan ek paket PlayStation4, PlayStation5, Xbox One, Xbox Series X/S ve PC(Windows EA uygulaması, Origin, Steam ve Epic Games Store) için halihazırda erişilebilir durumda.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir