Anasayfa > Oyun Haberleri > Thymesia Hakkında Yeni Detaylar Mevcut

Thymesia Hakkında Yeni Detaylar Mevcut

OverBorder tarafından geliştirilen aksiyon RPG oyunu Thymesia 2022’ye ertelendi. Oyun ayrıca bilgisayarların yanı sıra yeni nesil konsollar için de çıkış yapacak.

Geliştiriciliğini bağımsız oyun stüdyosu OverBorder’ın, yayıncılığını ise Team17’nin üstlendiği Thymesia, Soulslike türünde bir aksiyon RPG oyunu. OverBorder geçtiğimiz Ağustos ayında yaptığı açıklamalarda oyunun çıkış tarihi için 2021’in sonunu, Aralık ayını işaret etmişti. Fakat oyunun Twitter hesabından yapılan bir paylaşımla OverBorder oyunun çıkış tarihinin 2022’ye ertelendiğini söyledi.

Bu erteleme haberiyle beraber oyunla alakalı önemli bir detay daha paylaşıldı: Aslında bilgisayarlar için geliştirilen Thymesia, yeni nesil konsollar için de çıkış yapacak. Gelen bu açıklama aslında erteleme haberinin sebebine de oldukça açık bir şekilde ışık tutuyor. OverBorder esasen bilgisayarlar için geliştirilen Thymesia’yı konsollara da portlamak ve işlerin düzgün ilerlediğinden emin olmak için oyunun çıkışını daha ileri bir tarihe aldı. Bununla beraber stüdyo oyunun yeni çıkış tarihi hakkında kesin bir gün vermedi.

Thymesia’ya göz ucuyla bakan birisi bile bu yapımın Souls oyunlarından ağır esintiler taşıdığını anlayabilir. Gerçekten de Thymesia gerek atmosferine gerek sanat tasarımına ve hatta oynanışına kadar FromSoftware’ın en sevilen yapımlarından birisi olan Bloodborne’la büyük benzerlikler taşıyor. Karakter ve oyundaki silahların tasarımları da gene bizlere Bloodborne’u hatırlatıyor. Ayrıca oyun, Steam sayfasındaki etiketleriyle bu benzerliğin sadece görsellikle kısıtlı kalmayacağını ve oynanış kısmıyla da oyuncuları bol bol terleteceğini söylüyor. Elden Ring’in de önümüzdeki aylarda çıkış yapmasıyla Souls hayranları kendilerini meşgul edecek pek çok seçeneğe sahip olacak.

Rockstar Özür Diledi, Klasik GTA Oyunları Ücretsiz Olacak

2022’de oyuncularla buluşacak olan Thymesia PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S ve Steam üzerinden de PC için çıkış yapacak. Oyunun ülkemizde satışa çıkacağı fiyat işe şimdilik belli değil.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir