Anasayfa > Oyun Haberleri > Tomb Raider Geliştiricisi Yeni Bir AAA Oyun İçin Alım Yapıyor

Tomb Raider Geliştiricisi Yeni Bir AAA Oyun İçin Alım Yapıyor

Tomb Raider ve Marvel’s Avengers’in geliştirici koltuğunda oturan Crystal Dynamics yeni bir AAA oyunu geliştiriyor olabilir.

Crystal Dynamics resmi internet sitesi üzerinden iş başvurularına açık olduğunu duyurdu. İşe alımların yeni bir AAA oyunu için olduğu ise iş açıklamasından anlaşılabiliyor. Yayımlanan pozisyona başvurmak isteyen kişilerin “Redwood City Studio bünyesinde geliştirilen bir AAA oyunu projesinde yer almaya hazır olması” gerekiyor.

Marvel’s Avengers adlı felaketten sonra yeni bir AAA oyunu için kolları sıvayan Crystal Dynamics, 2013 yılında Tomb Raider’a imza atmış; iki yıl sonra da Rise of the Tomb Raider’i piyasaya sürmüştü. Geliştirici ekibin giriştiği yeni proje hakkında ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Son olarak Marvel’s Avengers adlı yapım üzerinde çalışan oyun geliştiricisinin halihazırda Redwood City Studio kapsamında yeni bir oyun üzerinde çalıştığı belli oldu.

Crystal Dynamics Hakkında

1992 yılında kurulan ve ABD, San Francisco’nun merkezinde yer alan firma yıllar boyunca birçok Tomb Raider oyunu geliştirdi ve Lara Croft’u oyun dünyasının en ikonik karakterlerinden biri haline getirdi. Özellikle Tomb Raider ve Legacy of Kain serisi ile ünlenen oyun geliştiricisi 25 yıllık bir yapım sürecini de geri bıraktı.

Firma son olarak video oyun dünyasında olumsuz bir yankı bulan Marvel’s Avengers adlı oyuna imza atmıştı. Yayıncı firmaya milyonlarca dolar zarar ettiren Marvel’s Avengers’in yeni nesil konsollara uygun sürümü ise 18 Mart tarihinde çıkış yapacak. Oyun Xbox Series X, Series S ve PlayStation 5’te kendine yer bulurken Hawkeye adlı süper kahramanı da bünyesine katacak.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir