Anasayfa > Blog > Torrent’e Çıktıktan Sonra %400 Daha Fazla Satılan Oyun: Danger Gazers

Torrent’e Çıktıktan Sonra %400 Daha Fazla Satılan Oyun: Danger Gazers

Oyuncuların empatisini kazanmak, reklam için çok tatlı bir strateji olabiliyor. Danger Gazers oyunu da tam olarak bunu yapmış durumda.

Danger Gazers adlı üstten görünüşlü shooter oyunu yılın başında Steam’de kullanıcıların beğenisine sunulduğunda büyük bir çıkış yakalayamamıştı. Bir hafta sonrasında ise oyunun yapımcısı Shota Bobokhidze, “Üçkağıtçılık yok, Steam versiyonuna özel özellikler yok, oyunun tamamını sunuyoruz.” diyerek The Pirate Bay sitesine oyunun torrent versiyonunu yükledi. Karşılığında ise oyunu beğenen oyunculardan oyunu satın almalarını rica etti. Bobokhidze, Polygon’a yaptığı açıklamada bu hareketin satışlarda %400’lük bir artışla sonuçlandığını söyledi.

danger gazers

Danger Gazers Nasıl Yükseldi?

Gelşitiricinin oyunu parası olmayanlar için korsana yüklediğini duyduğu anda oyunu satın alan ve bunu belirten oyuncuların Steam incelemelerinde de bu durumu gözlemleyebiliyoruz.

“Oyun pek de bana göre değil ama geliştiriciyi desteklemekten memnunum”

Bobokhidze, Polygon’a ayrıca oyunu satın almaya sebebi ne olursa olsun gücü yetmeyen oyuncuları da çok iyi anladıklarını söyledi.

“Bu durumda olan bir sürü birey var, oyunu almaya parası yetmeyen fakat diğer türlü yollarla yardım etmek isteyenler. Ağızdan ağıza oluyor, sosyal medyada paylaşarak oluyor, hatta pozitif bir yorum ve iyi dilekler içeren bir hayran e-postası bile oluyor.” diye devam etti oyunun yapımcısı. Yapımcı ekip oyunu geliştirme serüveninin son dört yıllarını alan bir macera olduğunu, küçük oyunların tanıtılmasının eskisinden de zor olduğunu, ve bunun için Bobokhidze’nin böyle bir yol izlediğini belirtti.

“Damlaya damlaya göl olur.”

%400’lük satış artışı iddiasına ek olarak, Bobokhidze oyunun istek listesinde olma oranının da iki kat arttığını söyledi.

“İş burada bitmedi, bazı nazik insanlar oyunun fiyatının iki katından fazlasını bağışladı ve sayısız insandan destek mesajları aldım. Mesajımın iyi anlaşılmasından ve gelen bütün destekten dolayı müteşekkirim.”

Konuyla alakalı düşüncelerinizi yorumlar kısmından paylaşabilir, en güncel oyun haberleri için bizi takipte kalabilirsiniz. İyi oyunlar 🙂

Haber: Polygon

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir