Anasayfa > Oyun Haberleri > Total War: Troy Oynanış Videosu ile Karşımızda!

Total War: Troy Oynanış Videosu ile Karşımızda!

Strateji camiası tarafından merakla beklenen Total War serisinin en son oyunu Total War: Troy oynanış videosu ile karşımıza çıktı.

Serinin son oyunu Homeros‘un “İlyada Destanı” adlı eserinden esinlenilerek ortaya çıkarılan bir eser ve oynanışıyla belli kesimleri heyecanlandırdı. Oyunun savaş dinamiklerine eklenen yenilikler ve ordu yapılarında yaşanacak değişim de videoda gözler önüne seriliyor.

Öncelikle oyun Bronz Çağı -veya Tunç Çağı- denilen dönemde yer alıyor. Ana konu ise “İlyada Destanı“nda yer alan efsanevi Truva Savaşı. Hektor ve Aşil‘in arasındaki rekabeti kendimiz belirleyecek ve en azından bundan zevk almaya da çalışacağız.

Ordularımız çoğunlukla piyade yani yaya sınıfından oluşuyor ve bu yaya sınıfı da kendi içinde hafif, orta ve ağır olarak üç kategoriye ayrılıyor. Savaşları yapacağımız bölgelerde de her kategoriyi etkileyen yeni harita özellikleri var. Örnek olarak uzun çalı bulunan bölgelerde hafif piyade birimlerinizi saklayabiliyor ve rakibinize üstünlük sağlayabileceğiniz pozisyonlar yaratabiliyorsunuz. Başka bir örnek de çamur bölgeleri. Bu çamur bölgelerinde ise birimlerinizin belli özellikleri düşürülüyor ve bu özellik düşürme durumu birimin ağırlığına göre değişim gösteriyor.

Total War: Troy

Oyunda komutanlarımız yine çök güçlü tek birimler olarak karşımıza çıkıyor ve karşı komutan ile düello yapma mantığı yeniden karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda oyunda mitolojik yapıyı canlı tutmak amacıyla komutanlarımız gibi tek birim olan, minotorlara benzer dev insanlar da bulunuyor. Bununla birlikte yeni özellikler ile birlikte çıktığı gün Epic Games üzerinden 24 saatlik süre içerisinde Total War: Troy sahibi olabileceğiz.

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir