Anasayfa > Blog > Türk Oyun Sektörü Belgeseli Yolda!

Türk Oyun Sektörü Belgeseli Yolda!

Ekosistemi seviyoruz, oyuncuları da mutfağı da güzelliklerle dolu. Bunlara katkı olacağına inandığımız Türk Oyun Sektörü Belgeseli yolda!

Video oyunları ülkemizin sağlam ekonomik rollerinden birisi, artık ulusal haber kaynakları da bu yüzden olsa gerek bizi daha az tekmeliyor. Mobil oyunlarla kan pompaladığımız bu ülkede, Mount&Blade gibi markalar da umudumuzu arttırmaya devam ediyor. Bunlarla birlikte ‘oyuncu’ için biçilen değerin de yükseldiğini gözlemlemek mümkün. Önceden bir oyunsever, kendisi için yalnızca birkaç oyun dergisi ve oyunların kendisini bulabiliyorken bugün onlara yönelik hem tekstil alanından tutun da, teknoloji alanına kadar bir seferberlik başlamış durumda. İşte bu da bizi bu belgeselin arz ve talep dengesine ilerletiyor.

Belgeselin ilk sezonu Disket Kutusu kanalında yayımlanacak ve 3 bölümden oluşacak. Ayrıca bir de özel bölüm olacağını sizlerle paylaşalım. İlk bölüm fragmanıyla oyuncuların beğenisine sunulan yapım ‘Basın’, ‘Yayıncılar’ ve ‘Geliştiriciler’ isimleriyle YouTube’da yer alacak. Dilerseniz fragmanla sizi baş başa bırakalım.

Bir SaveButonu Prodüksiyonu

Evet, bizi asıl mutlu eden nokta da böyle bir işte imzamızın yer alıyor olması. Ekibimizden pek çok kişinin baharatına katkıda bulunduğu bu işin çekim sürecini elimize aldık. Bir gönül işi olarak ortaya koyuyor olsak da yapımcılığını üstlenen 3A Stüdyoları’nı anmamak da olmaz. Bu nedenle öncelikle Sinan Akkol’a ve ardından da bizim bu işi ortaya koymamıza olanak sağlayan diğer bütün bileşenlere teşekkür ediyoruz.

Amacımız bu belgeseli sezonlar boyunca sürdürmek ve bu sektörün tüm yönlerini, oyunculara tanıtarak ekosistemin hızla büyüdüğü bu süreci bir şekilde tarihin raflarına arşivlemek. Eh siz sevgili okurlarımıza da bu konuda bizi desteklemek düşüyor. Bunu yapmak için elinizi taşın altına koymak isterseniz gelecek bölümlerimizi beklemeniz yeterli olacaktır. Sizi de, sektörümüzü de, ortaya koymakta olduğumuz bu işi de çok seviyoruz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir