Anasayfa > Oyun Haberleri > Türk Oyunculardan Blizzard Yerel Fiyatlandırma Çağrısı

Türk Oyunculardan Blizzard Yerel Fiyatlandırma Çağrısı

Türk oyuncular Blizzard yerel fiyatlandırma süreci için Twitter üzerinde bir etiket kampanyası başlattı. Detaylar haberimizde.

Blizzard’ın oyun fiyatlandırmalarında kuru sabitlemesini isteyen Türk oyuncular Twitter’da seslerini birleştirdi. Blizzard’daki fiyatlar ile Türkiye’deki hizmet fiyatlarını karşılaştıran kullanıcılar, şirketin izlediği fiyat politikasında değişikliğe gidilmesi istiyor.

 

“Türkiye’de Spotify, Netflix, Amazon Prime ve Xbox Game Pass abonelik ücretleri yaklaşık 13 Euro tutuyor. Bu hizmet sağlayıcılar ve birçoğu yerel fiyatlandırma politikası uyguluyor.”

Sadece aylık World of Warcraft abonelik ücreti ile birçok hizmetin satın alınabildiğini ifade eden bir yayıncı, Hearthstone’daki ücret sisteminden de dem vurdu. Hearthstone’dan alınabilecek 15 paketin fiyatı ile Steam’den Among Us, Don’t Starve, Fall Guys, Hollow Knight, Hades ve Slay the Spire gibi yapımların fiyatının neredeyse aynı olduğunu belirtti.

blizzard yerel fiyatlandırma

Bununla beraber oyuncular Hearthstone’dan alınan kartların somut bir getirisi olmadığını ileri sürdü. Fiyatlandırma politikasını boykot eden kullanıcılar #BlizzFixthePrice ve #BlizzKuruSabitle etiketlerini kullanarak bir kampanya başlattı.

Yapılan paylaşımlardaki en vurucu nokta ise 200 Hearthstone paketi ile beş adet AAA oyunun alınabileceği oldu. Bir oyuncu sürekli değişen ve stabil bir getirisi olmayan paketlerden almak yerine Red Dead Redemption 2, Far Cry 6, Assassin’s Creed Valhalla ve Death Stranding oyunlarını satın alabiliyor.

blizzard yerel fiyatlandırma

Şirketten başlatılan etiket kampanyasına henüz resmi bir yanıt gelmedi. Blizzard yerel fiyatlandırma politikası izleyecek mi sorusu oyuncuların aklını kurcalamaya devam ediyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir Yorum

  1. Korsancılar ne diyecek acaba buna?
    Hala daha “eheuehueheueheu oyuna para veren maldır” diyorlarsa bilim adamlarının bu kişileri incelemesini istiyorum. Beyni olmadan yaşamına devam eden bu canlıları tüm bilim dünyasına duyurmalıyız bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir