Anasayfa > Oyun Haberleri > Türkiye’nin En Gelişmiş VR Merkezi: VRTSPACE

Türkiye’nin En Gelişmiş VR Merkezi: VRTSPACE

Bugün Savebutonu.com olarak VRTSPACE VR merkezine konuk olduk. Gelin sizlerle birlikte Türkiye’nin ve Avrupa’nın en gelişmiş VR salonuna bir göz atalım.

Daha Önceki VR Deneyimlerinizden Çok Farklı

VRTSPACE, İstanbul-Beyoğlu’nda yer alan bir VR salonu. Ama daha önce deneyim etmiş olduğunuz VR salonlarının çok ötesinde bir yer. VRTSPACE oyunculara Beat Saber tarzı alışılagelmiş, dar alanda oynanan VR oyunlarından çok daha farklı bir deneyim vaat ediyor. Tam vücut takip sisteminin ülkemizdeki ilk ve tek temsilcisi olma unvanını da taşıyan VRTSPACE deneyim çeşitliliği bakımından da oldukça yenilikçi ve zengin. Örneğin 4v4 Multiplayer Shooter oyunu olan Psycho ile rekabet dolu anlar yaşamanız mümkün.

VRT Arena adı verilen alanlarda yine Tam Vücut Takip sistemi kullanarak oynanan bu oyun modu ile bölge ele geçirip puan topluyorsunuz. Oturduğumuz yerden oynadığımız shooter oyunlarından çok daha farklı bir deneyim olduğunu kesinlikle söyleyebileceğimiz bu oyun modunu dijital bir paintball maçına ya da Laser Tag oyununa benzetmek de mümkün.

VRTSPACE‘in en ilginç ve en yenilikçi özelliklerinden birisi ise hiç şüphesiz VR Bar konsepti. Oyun oynamak için sıra beklerken boş boş oturmak yerine yine içeceğinizi yudumlarken bu içeceğin kazandırdığı güçlerle VR dünyasında eğlenceli anlar yaşamak da mümkün. Bekleme anlarını bile eğlenceli hale getirmesi açısından bu konsept de ziyaretçileri fazlasıyla mutlu edecek gibi görünüyor.

VRTSPACE

Bunların dışında VR Oasis adı verilen alanda farklı senaryolarda deneyimler yaşamak mümkün. Bu alanda uzaylı istilası, zombi salgını gibi eğlenceli senaryoları deneyimleyebilmek mümkün. Bu alanın en etkileyici özelliklerinden birisi ise VR ART. VR ART alanında sanatçılar çeşitli objeler ile sanatlarını sergileyebiliyor ve diğer kullanıcılarla paylaşma şansı buluyor.

VRTSPACE tarafından oyunculara sunulan bir diğer deneyim ise Escape Room konseptli bir deneyim. Halihazırda aşina olduğumuz bu konsepti VR dünyasına dalarak çok daha farklı bir biçimde yaşayabilmek de her oyuncunun deneyimlemesi gereken bir olay.

VRTSPACE

VRTSPACE tüm bunların yanında sadece bir VR oyun merkezi değil. Kendi tanımlarıyla bir AR-GE merkezi olan VRTSPACE bu özelliği ile geliştiricilere de destek olacak. Bu alanın en gelişmiş cihazlarını ellerinde bulunduran VRTSPACE, geliştiricilere imkanlar sağlayarak bu sektörün ilerlemesine de yardımcı olacak.

Eğer sizin de ilginizi çektiyse ve bu harika deneyimi yaşamak istiyorsanız VRTSPACE’in web sitesine göz atabilir, Beyoğlu, Grand Pera’da bulunan merkezi ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir