Anasayfa > Oyun Haberleri > Twitch “Küvet Yayınları” Hakkında Açıklama Yaptı

Twitch “Küvet Yayınları” Hakkında Açıklama Yaptı

Platformda son dönemlerde popüler olan “küvet yayınları” ya da İngilizcede anıldığı gibi “hot tub stream”ler hakkında Twitch’ten yeni açıklamalar geldi. Detaylar haberimizde.

Twitch platformunda uzun süredir devam eden tartışma geçtiğimiz günlerde ünlü yayıncı Amouranth‘ın hesabının herhangi bir açıklama yapılmadan banlanmasıyla tekrar alevlendi. Sonradan yapılan açıklamaya göre Twitch, Amouranth’ın yayınlarının “reklamcı dostu” olmadığını düşünerek bir cezalandırma girişiminde bulunmuş ve Amouranth’ın reklam gelirlerini kapatmış. Ancak bunun dışında Amouranth yayınlarının bir Twitch kuralını ihlal etmediği açıklanmış.

Havuzlar, Küvetler ve Sahiller

Twitch, dün paylaştığı “Küvet Yayınları Hakkında Konuşalım” başlıklı blog yazısında konu hakkında açıklamalar yaptı. Her geçen gün ünlenen küvet ve bikini deneme yayınları hakkında kullanıcıların ve reklamcıların mağduriyetini gidermek için yeni bir çözümle gelen Twitch, “Havuzlar, Küvetler ve Sahiller” kategorisini tanıttı.

Twitch pornografik içeriklerle birlikte; taciz, cinsel istismar, cinsel şiddet gibi yasadışı ve sapkın faaliyetlerin her birini platformunda yasaklıyor. Bunun yanında Twitch kurallarında “Cinselliği Düşündüren İçerikler” başlığı altında verilen yönergeler birkaç soru işareti bırakıyor. Twitch “cinselliği düşündüren” çoğu faaliyeti yasaklasa da bu ifade ne yazık ki suistimal edilmeye biraz açık.

Pokimane’in OfflineTV ile birlikte yaptığı parodi küvet yayınından bir kare.

Twitch Amouranth’ın Banlanması Hakkında Ne Dedi?

Amouranth draması hakkında da yorumlarını esirgemeyen Twitch, hiçbir yayıncının görünüşü, giyinişi veya içeriği sebebiyle aşağılanmaması gerektiğini belirtirken şunu da ekliyor:

“Başkaları tarafından seksi bulunmuş olmak Twitch kurallarına aykırı değil ve Twitch, kadınlara veya hizmetimizdeki hiç kimseye çekici görünmeleri nedeniyle yaptırım uygulamaz.”

Twitch’in yayıncılarını dış görünüşleri, giyim tarzları ve cinsiyetleri sebebiyle ateşin ortasına atmama politikasını gerçekten takdir ediyoruz. Hiçbir platform kullanıcısı hiçbir sebeple aşağılanmamalı ve ayrıma uğramamalı. Ancak bazı yayıncıların Twitch’in kurallarını ihlal etmesinin göz ardı edilmesi “Cinselliği Düşündüren İçerikler” konusunda çekilen çizgileri tartışmaya açıyor. Her geçen gün platformdaki sorunlara odaklanan Twitch’in yakın gelecekte daha fazla sorunu çözeceğine inanıyoruz.

Twitch’in açıklamalarından bir diğer önemli noktayı ise şu şekilde çevirebiliriz:

“İçerik oluşturucular Twitch kurallarını ihlal etmedikleri sürece istedikleri kategoriye giren içerikleri yayınlamaya devam edebilir. İzleyiciler ise görmek istemedikleri kategorilerden kolay bir şekilde kaçabilir. Aynı şekilde firmalar da kategorilerin içeriğine göre bu kategorilere reklam verip vermeyeceklerine daha rahat karar verebilirler.”

Sevgili okurlarımıza şunu hatırlatmakta fayda var, Twitch üzerinden beğenmediğiniz veya uygunsuz bulduğunuz bir içeriğin üreticisini aşağılamak yerine, içeriği şikayet etmek ve “bu içerikle ilgilenmiyorum” butonuna tıklamak Twitch platformu ve topluluğu için çok daha yararlı bir adım olacaktır.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir