Anasayfa > Oyun Haberleri > Twitch, Metallica’nın Canlı Performansını Sessize Aldı

Twitch, Metallica’nın Canlı Performansını Sessize Aldı

Twitch Metallica şarkısını sessize aldı. BlizzCon’da yapılan canlı performansta For Whom the Bell Tolls şarkısı stok müzikle değiştirildi.

Twitch ve YouTube üzerinde canlı olarak yayımlanan BlizzConline, Blizzard Entertainment’ın birçok oyununa dair yeni içerikleri gözler önüne serdi. Şirketin geleceğe dair yol haritasını da gösteren etkinlikte efsanevi metal müzik grubu Metallica da bir performans sergiledi.

Metal müzik dünyasının önde gelen gruplarından olan Metallica, BlizzConline kapsamında yaptıkları canlı performansta For Whom the Bell Tolls şarkısını söyledi. Performans Blizzard’ın YouTube kanallarında olduğu gibi bırakılırken Twitch metal grubunun efsane şarkısını sessize alarak yerine farklı bir şarkı koydu.

Twitch Metallica telif hakkı ihlali bildirgesi almamak için yerine oldukça ilginç bir stok müziği koyunca ortaya gülünç görüntüler çıktı. Videoyu aşağıdaki bağlantı üzerinden dinleyebilirsiniz.

Twitch telif hakkı tarafında giderek daha sıkı bir politika izliyor. Telif haklarına sahip olan firmalar farklı şirketlere canlı yayınları düzenli olarak izlemek için ödemeler yapıyor. Böylece DMCA bildirgesi göndererek telif hakkı talebinde bulunmak hak sahipleri için daha kolay bir hale geliyor.

Bu durum platform üzerinde yayın yapan kişilerin yayın kalitesini de bir hayli etkiliyor. Telif hakkı ihlalinden kaçınmak için Twitch daha önce birçok kez inisiyatif almıştı. Fakat Blizzard’ın organize ettiği çevrimiçi etkinlikte Metallica’nın şarkısını sessize alması izleyenler tarafından ilginç yorumlar aldı.

For Whom the Bell Tolls yerine koyulan şarkı ise kulağa hoş gelen melodilerden oluşuyor. Dolayısıyla ekranda birtakım adamların çok kızgın bir şekilde şirin bir müzik icra ettiğini görüyoruz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir