Anasayfa > Oyun Haberleri > Ubisoft Montreal Stüdyosundaki Panik Boşa Çıktı

Ubisoft Montreal Stüdyosundaki Panik Boşa Çıktı

Ubisoft Montreal stüdyosundaki saldırganlar, binadaki birçok kişiyi rehin aldı. Montreal polisi olaya dahil oluyor.

Ubisoft’un 3.500 çalışan bulunduran, 1993’ten beri birçok büyük yapıma imza atmış olan Montreal stüdyosunda gergin anlar yaşanıyor. Silahlı soygun olduğu iddia edilen olayın sonucunda bazı Ubisoft çalışanları çatıda beklerken içeride olanlar merak ediliyor. Polis ve yerel yetkililer olayı yakından izlemede, Montreal polisi olay yerine zırhlı arabalarla intikal etmiş durumda.

Stüdyoyla birlikte birçok farklı işletme de aynı binada bulunduğu için olayın direkt olarak Ubisoft ile alakalı olup olmadığı henüz kesin değil.

ubimontreal

Ubisoft Montreal stüdyosunda neler oluyor?

Düzinelerce insan Ubisoft’un Montreal stüdyosunda tıkılı kaldı. Birçok kişi içerideki tanıdıklarına ulaşamadığını belirtiyor. Yüksek ihtimalle bir rehine krizi olduğu düşünülen bu olayda dışarıdaki insanlar tanıdıkları konusunda endişeliyken içeridekiler çatı katında girişe barikat kuruyor. Helikopterlerin gösterdiği bu görüntünün medyada paylaşılmasının saldırganlara koz verdiğini iddia edip tepki gösterenler de bulunuyor. TVA Nouvelles’in haberine yansıyan bilgiler arasında saldırganların fidye istediği de bulunuyor. Olay yerinden hızlıca kaçabilenler şu anda güvende, çatıda barikat kurarak bekleyenlerin durumu ise merak konusu.

Ubisoft imzalı Hyper Scape’in geliştiricilerinden Eric Pope, yaptığı paylaşımla ekibinin çatıda olduğunu ve konu hakkında detaylı bilgisinin olmadığını belirtti.

Montreal polisi olay yerine zırhlı araçlarla intikal etmiş durumda. Ubisoft’tan bazı çalışanlar ekip arkadaşlarının içeride bulunduğunu, endişelendiklerini belirtiyor. Montreal’in belediye başkanı ise güvenlik ekipleriyle sıkı temasta olduklarını, halkın olay yerinden uzak kalması gerektiğini duyurdu. CBC’nin haberine göre de yapılanın bir silahlı soygun olduğu belirtiliyor. Belediye Başkanı’nın attığı gönderi aşağıdaki şekilde:

“Montreal polisi ile takımımla yakın iletişim halindeyiz, durumu dikkatlice izliyoruz. Montreal sakinlerinden Mile-End bölgesinden uzak kalmalarını rica ediyoruz.”

Olay yerinde bulunan sivil halkın kamerasına ise durum aşağıdaki şekilde yansıdı.

İhbar sahteymiş!

Son aktarılan gelişmelere göre herhangi bir tehdit tespit edilemediği belirtildi. Montreal’in binadakileri güvenli bir şekilde tahliye eden kolluk kuvvetleri, yaptıkları paylaşımla yüreklere su serpti.

“Şimdilik herhangi bir tehdit tespit edilemedi. Binayı şu an tahliye ediyoruz.”

Olay yeri Montreal’deki yerel haber kaynakları, olayın bir aldatmacadan ibaret olabileceğini ifade etti.

Olayın sahte bir ihbardan dolayı gerçekleştiği ortaya çıktı. Kolluk kuvvetleri bunu yapanın bir grup veya birey olabileceğini ifade ederken özellikle böylesine bir dönemde böylesine sorumsuzca bir hareketi yapan kişiyi veya kişileri kınadı. Aldatmacanın ardındaki herkesin büyük cezalara çarptırılması bekleniyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir