Anasayfa > Oyun Haberleri > Valheim 3 Milyonluk Satış Barajını Geçti

Valheim 3 Milyonluk Satış Barajını Geçti

Viking temalı hayatta kalma oyunu Valheim durdurulamıyor. Steam’in zirvesine oturan oyun 3 milyon dijital kopya sattı. Detaylar haberimizde.

Yapımın geliştirici ve yayıncı koltuğunda oturan Coffee Stain Publishing ve Iron Gate Studio Valheim hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Eş zamanlı olarak 390,000 oyuncuya ulaşan oyun erken erişim sürecinde olmasına rağmen 3 milyondan fazla sattı.

Steam’in çok satanlar zirvesine sadece üç haftada tırmanan oyun kitlesini genişletmeye hızla devam ediyor. Haftalardır zirveden düşmeyen birçok yapımın önüne kısa bir sürede geçen Valheim oyun dünyasının yeni furyası haline geldi.

Geliştirici ekip Iron Gate ise içerik tarafında oyunu oldukça ileriye taşımak istiyor. Erken erişim sürecinde olmasına rağmen pek keyifli saatler sunan Valheim’in birçok yeni içerik kazanması bekleniyor.

Oyun 15 Şubat tarihinde kendi rekorunu kırmış ve 360,000 eş zamanlı oyuncuya ulaşmıştı. Valheim beş gün içerisinde rekorunu bir kez daha yeniledi ve anlık oyuncu sayısını 390,000 olarak güncelledi. Basit bir matematikle oyunun her hafta 1 milyon satış yaptığını söylemek mümkün. Satış listesinin de zirvesine yerleşen oyun Twitch üzerinde 127,000 kişi tarafından anlık olarak izlendi.

Erken erişim sürecinde bu denli başarılı bir ivme yakalayan oyunun geleceği oldukça parlak diyebiliriz. Hayatta kalma ögelerini sağlam mekaniklerle destekleyen yapım arkadaşlarla oynadığında çok daha keyifli hale gelebiliyor. Bu bağlamda Valheim’in Steam incelemelerinin büyük oranda Çok Olumlu olmasının sebebi de anlaşılabiliyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir